yoUDay: minőség és profizmus

Hetek óta próbálnak a fellépők, hogy a legszínvonalasabb színpadi show-t mutathassák be szeptember 18-án, a Debreceni Egyetem egyedülálló tanévnyitóján, a yoUDay-n, a Nagyerdei Stadionban. A monumentális műsorra már csak küzdőtéri jegyek kaphatók.

Az idei tanévnyitó show előkészítésén április óta dolgoznak a szervezők. Eltervezték, hogyan épüljön fel a látványos színpadi műsor, kidolgozták a koreográfiát, megálmodták a jelmezeket.  A táncpróbák augusztusban kezdődtek.  A show-ban a Valcer Táncstúdió, a Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület, az R&B Dance, Piruett Tánc Stúdió, a Modern Tánc-Játék Stúdió és az egyetem új társulatának, az Odeon-ZeneTheatrum növendékei szórakoztatják a közönséget.

-        A másfél órás showban 500-600 színpadi szereplő vesz részt. Számunkra a minőség és a profizmus a legfontosabb. A yoUDay színpadán csak a legjobbak léphetnek fel, mert ezt érdemli meg a Debreceni Egyetem, az egyetemi polgárok és a szórakozni vágyó érdeklődők – mondta a hirek.unideb.hu-nak Végh Veronika a színpadi show egyik szervezője.
A stadionshow monumentális, 560 négyzetméteres színpadán zenélnek a Debreceni Egyetem klasszikus és könnyűzenei képzésének hallgatói, fellép a UD Cheerleaders, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola kórusa és bemutatkozik az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció.
Az idei yoUDay sztárfellépői Rúzsa Magdi, a Kowalsky meg a Vega és a Follow the Flow lesznek. Élőben zenél az Abrakazabra, énekel Sári Évi, Éliás Jr., Nika, Biga, és Vastag Csaba.

-        Azt szeretnénk, hogy Magyarország legnagyobb stadionshow-ja olyan legyen, ami felejthetetlen mindenkinek. Nagyon jó érzés, hogy van egy hatalmas, lelkes csapat, akik szívvel-lélekkel dolgoznak azért, hogy a nézők a műsor minden percét élvezhessék – hangsúlyozta Végh Veronika. 


A yoUDay-n a DEAC alapításának 100. évfordulójáról is megemlékeznek egy mini színpadi show keretében, ahol a szervezők meglepetéssel is készülnek. A különleges műsort látványos lézer-show zárja, ezt követően pedig  mindenkit várnak az első stadion diszkóra, a küzdőtérre.
A stadionshow-ra 18 órától érkezhetnek a nézők, a műsor 19 órakor kezdődik. Az egyedülálló tanévnyitóra több mint 22 ezer nézőt várnak. Az ülőhelyekre szóló jegyek már elfogytak, a küzdőtérre még lehet belépőt vásárolni, a https://youday.hu/ weboldalon. A jegy az egyetemi dolgozóknak és vendégeiknek 3900 forint helyett csak 800 forintba kerül. Minden dolgozó három további főt regisztrálhat kedvezményesen.

Az egyetemi polgárok az esti show előtt egész nap válogathatnak a programok közül. A Nagyerdei Stadionnál lesz például főzőverseny, kipróbálhatják magukat a beerpong bajnokságban vagy belekóstolhatnak milyen is a Sárréti Chilifarm igazi chilije és megízlelhetik a Mádi Borakadémia finomságait.
Európa legnagyobb tanévnyitó stadion show-járól további információkat a https://youday.hu/ honlapon olvashatnak.

Sajtóiroda