yoUDay: felemelő, eufórikus, felejthetetlen

Az idei yoUDay minden várakozást felülmúlt, a fellépőket lenyűgözte a nagyszabású show elementáris ereje. A hirek.unideb.hu által megkérdezett sztárok egyöntetűen úgy fogalmaztak, hogy a tanévnyitó stadionshow olyan extrát nyújtott, amelyre biztosan sokáig fognak emlékezni.

Az eddigi legjobb és legnagyobb yoUDay-t rendezte meg a Debreceni Egyetem 2023-ban. A színpadon és a nézőtéren, a lelátókon és a stadionon kívül soha nem látott hangulat kísérte a show-t, csaknem huszonháromezren látták és hallották az emlékezetes pillanatokat. A fiatalok lelkesedése és kíváncsisága még az előzetes várakozásokat is felülmúlta, a kapunyitás után többen rohanva közelítették meg a hatalmas színpadot, hogy minél jobban láthassák kedvenc fellépőjüket, testközelből élhessék át a megismételhetetlen pillanatokat. 

Az ország legnépszerűbb fiatal zenészei, valamint a hallgatók körében egyre kedveltebb idősebb előadók is különleges élményként írták le a yoUDayt, olyan alkalomként, melynek nincs párja sehol az országban. Olyan volt, mint egy fesztivál – a legjobb fajtából.

Az egyik legnagyobb ovációt Dzsúdló kapta. Azt mondta: megtiszteltetés volt számára a Debreceni Egyetem meghívása és igyekeztek kihozni a maximumot a rendelkezésükre álló rövid műsoridőből is.

-  Mindig örömmel jövünk Debrecenbe, hiszen itt mindig olyan a hangulat, amilyen csak kevés helyen van az országban. Negyedórás műsorral készültünk, de a szervezőknek hála az előre tervezetthez képest kicsit hosszabb ideig játszhattunk. A közönség fantasztikus, a stadion lenyűgöző volt, eufórikus állapotban kerültünk – mondta Juhász Márton, művésznevén Dzsúdló.

A Valmar volt a másik fő műsorszám, a Valkusz Milán-Marics Péter duót már az első pillanatokban letaglózta a teltházas stadion látványa, és az őket fogadó elsöprő erejű hangulat. A hirek.unideb.hu érdeklődésére azt mondták: ezt a stadionshow-t soha nem fogják elfelejteni.

- Életünk egyik legnagyobb élménye volt, s bár csak öt dalt adtunk elő, különleges helyet kapott a szívünkben ez a koncert. Mivel focirajongók vagyunk, elképesztő élmény volt belépni a Nagyerdei Stadionba, érezni ennek a gyönyörű létesítménynek az atmoszféráját. Ha jól tudjuk, előre elfogyott az összes jegy. Ez volt eddig a második legnagyobb fellépésünk, felemelő érzés volt ennyi emberrel együtt énekelni. Az Úristen című szám alatt elképesztő volt a látvány, ahogy 22 ezer vaku emelkedett egyszerre a magasba – közölte megkeresésünkre a duó. 

A tapasztaltabb előadók közül telitalálat volt Zalatnay Sarolta szerepeltetése is, hiszen olyan fergeteges hangulatot varázsolt a küzdőtérre, mintha még mindig a hetvenes-nyolcvanas éveket írnánk.

- A legcsodásabb a csodákban, hogy megtörténnek, ez is egy ilyen show volt! Először lemerevedtem a tömeg láttán. Bár énekeltem már ennél több embernek is, de hihetetlen energiákat adott a közönség. Szeretetbomba volt oda-vissza, csoda volt hallgatni a tömeg éneklését, megmosolyogtam, hogy olykor túlénekeltek, pedig az ritkaság. Minden várakozást felülmúlt a teltház, a hangulat, a csodálatos technika – mondta Cini.

Ezúttal is hihetetlenül népszerű volt Korda György és Balázs Klári párosa, akik a Facebookon egy videóüzenetben köszönték meg a lehetőséget, és elmondták, milyen fantasztikus élményben volt részük. 

Hónapokon át tartó szervezés, folyamatos próbák és olykor álmatlan éjszakák. Végh Veronika, a show művészeti vezetője azt mondta: minden évben újabb kihívást jelent, hogy tökéletesen sikerüljön a műsor, hogy minden a helyén legyen és életre szóló élményt nyújtsanak a közönségnek. 

- Nagyon jó érzés, hogy minden csúcsot megdöntöttük, de sosem hátrafelé nézünk, hanem arra törekszünk, hogy megújulhassunk. Már most azon gondolkodunk, hogy a tapasztalatokból és az érzésekből hogyan lehet újabb és még frissebb koncepciót felépíteni, megőrizve persze a hagyományokat. Még ennél is jobban az egyetemisták rendezvényévé tennénk a yoUDay-t, hangsúlyosabban bevonva őket a programba. Olyan show-t szeretnék jövőre, amely a világ legjobbjai között is megállja a helyét. Nincs leállás, megyünk tovább  – tette hozzá Végh Veronika.

Török Gergő szervező szerint ez volt a legek stadionshow-ja, az elmúlt hat alkalommal is igyekeztek a legtöbbet kihozni a rendezvényből, de az eddigieket bőven felülmúlta a mostani.

- Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, mindenki kizárólag pozitívan beszélt a yoUDay-ről, mindenki szerint ez volt eddig a legszínvonalasabb. Mi is többet kaptunk belőle, mint reméltük, a szervezői csapat kihozta magából a maximumot. Nagyon boldogok vagyunk, hiszen nézőszámrekordot döntöttünk. Fel van adva a lecke, de szeretnék az idei yoUDayt is felülmúlni. Jövőre még több meglepetéssel készülünk – fogalmazott Török Gergő.

Sajtóközpont - BZ