Újabb duális partner a GTK-n

A számvitel, valamint a vezetés és szervezés mesterszakos hallgatóknak nyújt új szakmai gyakorlati lehetőséget az a megállapodás, melyet hétfőn kötött a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft-vel.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara elkötelezett a duális képzések iránt. Hét éve indult először és ma már a kar mind a tíz olyan mesterszakja elérhető ebben a gyakorlatorientált képzési formában, amelyeket a jogszabályi környezet lehetővé tesz. Ennek lényege, hogy a képzési idő felét az egyetemen, másik felét a partnercégnél tölti a hallgató. 

- A duális képzés rendkívül előnyös a hallgatók számára, hiszen piaci környezetben releváns szakmai gyakorlatra tesznek szert és ezzel együtt sokkal hatékonyabban találnak munkát friss diplomásként. Sőt, sok esetben a gyakorlati képzőhely azonnal állást kínál nekik egyetemi tanulmányaik után – tájékoztatott Fenyves Veronika dékán azon az eseményen, melyen egy új duális képzés indításáról kötött együttműködési megállapodást a Deloitte Kft-vel.


A Deloitte a világ négy legnagyobb könyvvizsgáló cégének, azaz a BIG 4-nak tagja, melyek közül elsőként nyitott irodát Debrecenben. 

- A DE GTK végzett hallgatói már a Deloitte debreceni megjelenése óta erősítik a céget, az utóbbi években erősödő kapcsolatunk részeként pedig közös előadássorozatot és tanulmányi versenyt szerveztünk a vállalattal. A duális megállapodás ennek az együttműködésnek egy újabb lépcsőfoka – fogalmazott Orbán Ildikó, a DE GTK Számviteli és Pénzügyi Intézet Számvitel Tanszék számvitel mesterszak szakfelelőse.

- A Debreceni Egyetem a térség legerősebb képzőhelye, ezt igazolják azok a munkatársaink, akik már évek óta dolgoznak a Deloitte-nál. Szeretnénk, ha hosszú távon minél több ilyen jól képzett friss diplomás szakembernek tudnánk perspektívát kínálni, főként itt Debrecenben, ezért örömmel kötjük meg a mai megállapodást – hangsúlyozta Elek Tamás audit menedzser, a cég debreceni irodájának vezetője. 

Az egyetem új duális partnercége a számvitel mesterszakos, valamint a vezetés és szervezés mesterszakos Controlling és teljesítménymenedzsment specializációra jelentkező felvételizőket várja majd a következő szemesztertől. 

Sajtóközpont-TB