„A Steinway Művésze” érkezik

Kaneko Miyuji Attila ad koncertet a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán, a Konzervatóriumi Esték idei utolsó alkalmán május 7-én, vasárnap. A japán-magyar zongoraművész húsz év után tér vissza Debrecenbe.

Európai turnéja részeként érkezik Debrecenben Kaneko Miyuji Attila, akinek édesapja japán, édesanyja pedig magyar. Anyai nagymamája a Debreceni Egyetem egykori tanára és igazgatóhelyettese, jelenleg is a városban él. A fiatal zenész alig múlt hétéves, amikor bemutatkozott a Liszt terem közönségének, most, 27 évesen immár profi zongoristaként tér vissza az egyetem hangversenytermébe.

A Tokióban élő művész rendszeresen koncertezik Japánban és külföldön egyaránt, többek között fellépett már Kobayashi Kenichiro vezényletével a Londoni Filharmonikus Zenekarral, valamint Kocsis Zoltán vezényletével a Nemzeti Filharmonikusokkal. Magyarországon, az USA-ban, Oroszországban, Kínában, Francia- és Németországban, Ausztriában, Svájcban, Görögországban, Romániában, Cseh- és Lengyelországban, valamint Kazahsztánban is vendégszerepelt már.

„A Steinway Művészeként” is emlegetett Kaneko Miyuji Attila játékát a Zeneművészeti Kar Konzervatóriumi Esték hangverseny-sorozatának idei utolsó alkalmán hallhatja a közönség május 7-én, vasárnap 19 órától. A fiatal japán-magyar művész Bartók, Mozart, Chopin és Liszt-műveket ad majd elő a Steinway zongorán a Liszt teremben.

Sajtóiroda-TH