Segítő szakembereket avatott az Egészségtudományi Kar

Több mint százhetven végzős hallgató vehette át diplomáját a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar (ETK) oklevélátadó ünnepségén. A Debreceni Egyetem Díszudvarán megrendezett ceremónián elismerték a kar több dolgozójának, valamint hallgatóinak kiemelkedő teljesítményét is.

Diplomaosztó ünnepséget rendezett pénteken a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara. Móré Marianna dékán ünnepi beszédében hangsúlyozta: a végzősök a diplomájukkal együtt felelősséget is kapnak útravalóul, hiszen olyan szakterületeken kell a jövőben helytállniuk, ahol számít rájuk a társadalom.

- Örömteli ez a nap, hiszen sok elvárással és teljesítménykénszerrel jellemezhető időszakot zárnak le sikeresen a hallgatók azzal, hogy diplomát vehetnek a kezükbe. Talán a nehézségek is más színben tűnnek fel annak tudatában, hogy mennyit fejlődtek szakmailag, tanulmányaik során barátokat és példaképeket szerezhettek. Legyenek büszkék, húzzák ki magukat és mosolyogjanak. Mondjanak köszönetet családtagjaiknak, akik lehetőséget adtak a tanulásra és emlékezzenek oktatóikra, akiktől a tudást kapták. A végzősök sok kihívással szembesültek egyetemi éveik alatt, a diploma a bizonyítéka annak, hogy sikeresen vették az akadályokat és joggal lehet büszke rájuk mindenki. Tanulmányaikkal, törekvésükkel kiérdemelt oklevéllel nemes feladatuk lesz szép hivatásuk tekintélyét megőrizni, a szociális gondoskodás, az egészségmegőrzés, a gondozás, az egészségvédelem és az egészségügyi ügyvitelszervezés területén olyan elhivatottsággal tevékenykedni, hogy az hozzájáruljon a lakosság szociális helyzetének javulásához, egészségének megőrzéséhez. Munkánkkal segítettünk egy újabb generációt, a fiatalokat olyan szakmákra készítettük fel, amikből talán a legnagyobb hiány van a világon – fogalmazott beszédében a kari vezető.

Az okleveles ápoló, egészségügyi szociális munkás, kiterjesztett hatáskörű ápoló, rehabilitációs szakember, népegészségügyi szakember, szakvédőnő, táplálkozástudományi szakember, ápoló, dietetikus, gyógytornász- fizioterapeuta, mentőtiszt, szülésznő, népegészségügyi ellenőr, védőnő, egészségügyi szervező, szociális munkás, addiktológiai konzultáns, iskolai szociális munkás képzéseken összességében 175 jelölt tett eleget az előírt követelményeknek, és vehette át az oklevelét. 
A diplomák átadása és a hallgatói eskütétel után az Egészségtudományi Kar, valamint a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata kitüntetésekkel ismerte el az ETK kiváló hallgatói és dolgozóit. 

Idén a Debreceni Egyetem Rektorának Elismerő Oklevele kitüntetést kiemelkedő hozzáértéssel és szorgalommal végzett tevékenységének elismeréseként, az egyetem közéletében folytatott aktív szerepvállalásért Tardi Orsolya Judit ápolás és betegellátás-ápoló alapképzési szakon végzett hallgató, az Egészségtudományi Kar Nyíregyházi Campus Hallgatói Önkormányzat korábbi alelnöke vehette át. 

Magas szintű felkészültségéért, a hallgatóknak nyújtott példaértékű oktatói tevékenységének és eddigi munkájának elismeréseképpen a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar Kiváló Oktatója kitüntetést Bene Ágnes, a kar adjunktusa kapta. 

A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar Kiváló Dolgozója címet az Egészségtudományi Kar Tanulmányi Osztályának ügyvivő-szakértője, Debreczeni Andrea Erzsébet vehette át. 
A Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjának teljesítéséért elismerésben részesült Balogh-Szabó Viktória, Kinczel Antónia, Hafsa Aijaz Memo, a kar hallgatói, a Verzár Frigyes Szakkollégiumban végzett munkájáért pedig oklevelet vehetett át Balogh-Szabó Viktória végzős hallgató. A Hallgatói Önkormányzat Elnökének és Alelnökének Elismerő Oklevelét Kinczel Antónia és György László vehette át.

A teljes ünnepség ezen a linken nézhető meg újra.

Sajtóközpont - BZ