Oltás csak péntekenként

A járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt a jövő héttől csak péntekenként lehet kérni a koronavírus elleni vakcinát a kórházi oltópontokon. Ennek megfelelően a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Járóbeteg Szakellátási Központ Bethlen utcai épületében működő oltópont is csak a pénteki napokon tart nyitva.

A járványadatok hetek óta kedvezőek, az új fertőzöttek, a kórházi betegek és az oltásra jelentkezők száma is fokozatosan csökken, így lehetőség van a kórházi oltópontok egynapos nyitvatartására – írja a koronavirus.gov.hu. Az országos oltási munkacsoport döntése szerint – mindaddig, amíg a magyarországi COVID-19 járványhelyzet lehetővé teszi – csak péntekenként lesz oltás a kórházi oltópontokon. 

Július 4-től a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Járóbeteg Szakellátási Központ épületében péntekenként 14 és 19 óra között várják azokat, akik szeretnék beadatni a koronavírus elleni vakcinát. Az oltásra időpontfoglalással és anélkül is lehet majd érkezni.  

Az 5-11 éves korosztályt továbbra is a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján (Nagyerdei krt. 98.) oltják, pénteki napokon 12 és 18 óra között. 

Sajtóközpont - CzA