Nem kell maszkot viselni az egyetemen

A járványügyi korlátozások március 7-i megszűnésével a Debreceni Egyetemen sem szükséges már maszkot viselni. Kivételt jelentenek azonban a DE betegellátási intézményei, ahol a dolgozóknak, hallgatóknak és betegeknek továbbra is kötelező a maszk.

A magyar kormány rendeletében március 7-i hatállyal megszüntette a világjárvánnyal összefüggő legtöbb korlátozást, így például a kötelező maszkhasználatra vonatkozó előírást is. Ehhez a döntéshez a Debreceni Egyetem is csatlakozott, így hétfőtől már nem kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkokat viselni az intézmény folyosóin, a tantermekben , illetve az egyéb kiszolgáló helyiségekben sem. Az erről szóló közleményt március 6-án küldte el dolgozóinak a DE vezetése.

„Az intézményünket legátfogóbban érintő intézkedés, hogy ettől az időponttól megszűnik a kötelező maszkviselés. A maszkviselés továbbra is kötelező a betegellátási intézményekben a dolgozóknak, a hallgatóknak és a betegeknek is” – olvasható az egyetemi dolgozóknak küldött körlevélben.

A kormányzati intézkedéseken túl a Debreceni Egyetem nem vezet be, és nem is tart fenn olyan intézkedést vagy korlátozást, amely a járványhelyzettel kapcsolatos. A maszkviselési előírás feloldása ugyanakkor nem jelenti azt, hogy önkéntes alapon ne lehetne viselni a maszkokat.

A járványveszély ugyan enyhült, de még nem szűnt meg, ezért a Debreceni Egyetem vezetése továbbra is azt kéri, hogy mindenki csak egészségesen látogassa intézményt, és fokozottan ügyeljen a higiéniás szabályok betartására.

Sajtóiroda