Megjelent a DEjavu nyári száma

Megújult külsővel, de a már jól ismert rovatokkal jelent meg a Debreceni Egyetem Alumni Magazinjának nyári száma. Berényi Ervin KK-elnök, a Kovács és a Pfau család, valamint az egyetem egyik legfiatalabb tehetsége is bemutatkozik a lapban

- Kedves és érdekes generációkat, tehetséges fiatalokat mutatunk be, egykori hallgatók emlékeznek vissza az itt töltött évekre, de természetesen beszámolunk a sikeres alumniról és a legújabb alumni sikerekről is – mondta az unideb.hu portálnak Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője, a lap főszerkesztője.

Az „Egyetemről” rovatban az olvasó Berényi Ervint, a Klinikai Központ elnökét ismerheti meg, aki – amellett, hogy őszintén vall pályaválasztásáról – azt is elárulja, milyen tervek, kihívások előtt áll a betegellátás és az orvosképzés a Debreceni Egyetemen.

Ismét jelentkezik a népszerű „Generációk” rovat, amelyben ezúttal a Kovács és a Pfau família mutatkozik be. Ha már generáció: tudják, hogy ki az egyetem legfiatalabb hallgatója? Igazi meglepetés érte a felvételi bizottságot, amikor a hazánkban egyedülálló könnyűzenei képzésre egy 13 éves srác is jelentkezett. Mint kiderült, Balogh Soma igazi tehetség, csak engedni kell a dobok mögé ülni. A zenénél maradva: egészen más műfajban jeleskedik a Pendely énekegyüttes, akik tavaly fölényesen nyerték meg a Fölszállott a páva televíziós népzenei és néptáncos tehetségkutató versenyét. Történetükről, munkájukról, sikereikről is olvashatunk a magazinban.

Folytatódik a „Kincsek az egyetemen” sorozat is, a rovatban ezúttal a Klebelsberg Kunó egykori vallás- és közoktatásügyi miniszterhez kötődő egykori ünnepi kellék, a ma már nyugállományba vonult Tisza-terítő mutatkozik be az olvasóknak.

És végül – de nem utolsó sorban – bemutatkozik a lap egyik munkatársa, Derencsényi István is, aki már a kezdetek, vagyis az indulás éve, 2012 óta részese az újságnak fotográfusként.

A magazinban a Debreceni Egyetem „Alumni Díj 2018” felhívása is olvasható. Pályázhat minden olyan szervezet, amely szoros tudományos, vagy szakmai kapcsolatot ápol az intézménnyel. A pályázat benyújtási határideje: 2018. július 31. Bővebb információ.

A magazin ide kattintva olvasható.

Sajtóiroda - BZs