A LEGek egyeteme

LEGszélesebb képzési kínálat, LEGnagyobb gólyatábor, LEGtöbb külföldi hallgató, LEGmodernebb infrastruktúra, LEGsikeresebb egyetemi sportklub – felsorolni is nehéz, miért a LEGjobb választás a Debreceni Egyetem.

A nemzetközi rangsorokban is előkelő helyen szereplő Debreceni Egyetem (DE) hazánkban az egyik legszélesebb kínálattal, 197 szakkal, köztük 6 új képzéssel várja a felvételizőket. Az intézmény 14 karán szinte valamennyi, összesen 12 képzési terület közül választhatnak a jelentkezők, ez pedig egyedülálló Magyarországon. A teljes lista ide kattintva elérhető.

A DE bátran pályázhatna a leginnovatívabb felsőoktatási intézmény címre is, hiszen egyike az öt magyar kutatóegyetemnek, világszínvonalú laboratóriumokkal, és olyan szabadalmakkal a háta mögött, mint a titánhab, az elektromos kukásautó, valamint a szuvidáló kamra. A hallgatók és a kutatók az intézmény többszáz hazai és külföldi ipari partnerének segítségével kereshetik a választ a világ nagy kérdéseire. Nem véletlen, hogy a Debreceni Egyetemet tagjai közé választotta az európai innovációs csúcsszervezet, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyi részlege, az EIT Health is. A GE Healthcare budapesti központjával együtt pedig hazánkban elsőként kapott a Debreceni Egyetem lehetőséget arra, hogy részt vegyen a világ vezető műszaki egyeteme, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) Catalyst módszertanának európai meghonosításában.

A DE a legnemzetközibb egyetemi közösség, hiszen több mint 28 ezer hallgatója közül 6300 külföldi, akik több mint száz országból érkeztek. A legtöbb, csaknem 600 diák Nigériából, a legmesszebbről pedig két új-zélandi fiatal jött, akik 16 ezer km-t utaztak, hogy itt tanulhassanak. Számukra is adott a lehetőség, hogy lekörözzék azt a hallgatót, aki tudomásunk szerint hazánkban a legtöbb, azaz összesen 9 diplomát szerzett a Debreceni Egyetemen 1994 és 2011 között.

A Debreceni Egyetem nyújtja a legkiválóbb hallgatói szolgáltatásokat, összesen 8 campuson. A tehetséggondozó programok, és számtalan ösztöndíjlehetőség mellett a hallgatók tanulmányait az ország legnagyobb egyetemi könyvtára segíti, csaknem 6 millió dokumentummal. A tanulás fáradalmait jelenleg 16 kollégiumban, az elmúlt években történt korszerűsítéseknek köszönhetően, többségében szállodai minőségű, de kedvező árú szobákban pihenhetik ki, közel 5 ezer férőhelyen.  A sikeres vizsgákat pedig az ország legnagyobb hallgatói klubjában, a HALL-ban lehet átbeszélni, vagy éppen megünnepelni. 

Testüket és lelküket is felfrissíthetik a hallgatók a Debreceni Egyetem több ezer négyzetméteren felújított, illetve újonnan átadott sportpályáin, fittnesz-, asztalitenisz-, tenisz, vagy kivitelezés előtt álló e-sport központjában. A versenyezni vágyókat pedig a DEAC várja, amely alapításának 100. évére csaknem 2700 igazolt sportolójával, 23 szakosztályával és 7 élvonalban szereplő felnőtt csapatával Magyarország legnagyobb és legeredményesebb egyetemi sportklubjává nőtte ki magát.

A szeptemberben induló képzésekre, ide kattintva február 15-ig lehet jelentkezni, a ponthatárok pedig Magyarország legokosabb fesztiválja, a Campus ideje alatt derülnek majd ki várhatóan július 23-án. Az elsőéveseket hazánk legnagyobb gólyatábora várja, majd a leglátványosabb tanévnyitó stadionshow-val, a youday-el kezdhetik a szemesztert és életük legszebb időszakát.  

Sajtóiroda-TB