Könyv és csoki

„Kettő az egyben” akcióvá bővítette idén hagyományos karácsonyi könyvmeglepetés ajándékozását a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára. A DEENK ebben az évben édességgyűjtéssel is csatlakozott az ünnepi jótékonykodáshoz.

A könyvtár már tavaly is nagy sikerrel szervezte meg akcióját, amelyben könyvajándékkal kedveskedtek az oktatóknak, hallgatóknak, dolgozóknak, akik csaknem 100 kiadvány közül választhattak a Főépület könyvtárának karácsonyfája alól.  

Az egyetem könyvtára most ismét megszervezte a könyvajándékozást, de ezúttal az olvasás fontosságának hangsúlyozásán túl a könyvtár a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete Csokigyűjtő Akciójához, a „Hozz egy csokit, vigyél egy könyvet!” kezdeményezéshez is csatlakozott. Most majdnem 300, elsősorban szórakoztató irodalmi jellegű könyv találhat gazdára, amelyek eredetileg adományként kerültek a DEENK állományába.  

- Az egyetem Főépületben lévő könyvtár bejáratánál található csokigyűjtő doboz mellett bárki választhat a kötetekből, amelyeket elsősorban magyar nyelvű kiadványokból válogattak a DEENK munkatársai. Az ajándék egyben meglepetés is, hiszen nem lehet tudni, mit is rejt a csomag – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Petró Leonárd. A DEENK közönségkapcsolati főigazgató-helyettese hozzátette: a könyvekért cserébe várják az édességadományokat, hogy azok a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete segítségével az ünnepekre eljussanak a rászorulókhoz, örömöt, meglepetést szerezve ezzel is karácsonyra.  

 A DEENK egységei közül a Főépületben és az Élettudományi könyvtárban is található az ajándékkönyvek mellett csokigyűjtő doboz. 

Sajtóiroda – BZs