Költészetnapi verspályázat

A magyar költészet napja alkalmából idén is megszervezi versíró pályázatát a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK). Hat ex libris szerepel a kínálatban, amelyből egyet választva várják a szervezők április 10-ig a költeményeket.

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból országszerte irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és költészeti versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. A kezdeményezéshez évek óta csatlakozik a DEENK is, idén hat ex librisből választva kaphatnak kedvet a versíráshoz a pályázók.

A DEENK munkatársai a kommunikacio@lib.unideb.hu email címen várják az elkészült műveket, amelyeket négy fős zsűri bírál majd el és ítéli oda a legjobbaknak. A legjobb alkotások szerzői - természetesen könyveket is tartalmazó – ajándékcsomagot vehetnek át.

A pályaművek beküldési határideje április 10. vasárnap éjfél.

A nyertes alkotásokat április 11-én, az Egyetem téren lévő Élettudományi Könyvtár üvegfalaira írva olvashatják majd a költészet iránt érdeklődők.

Sajtóiroda – BZs