Interaktív könyvtár születik a Böszörményi úti campuson

Elkezdődött a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár Böszörményi úti Campus Könyvtár olvasótermének átalakítása. A korszerűsítésnek köszönhetően a tervek szerint tovább erősödik majd a könyvtár egyre növekvő kulturális és közösségteremtő szerepe.

Az olvasói igényeknek megfelelően korszerűsítik a DEENK könyvtári egységét a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán, a munkálatok május nyolcadikán kezdődtek. Több jövőbe mutató szolgáltatást is előkészítenek, emellett a megújult tér alkalmas lesz csoportos, illetve egyéni tanulásra is.

- A könyvtár stratégiája alappilléreként tekint a tereire. Értelmezésünk szerint a könyvtári tér azonban nem statikus, hanem olyan szolgáltatási elem, melyet a technológiai fejlődés, valamint a felhasználói igények változásait követve folyamatosan újítunk és alakítunk. Mindeközben vigyázunk arra is, hogy e terek harmóniája ne sérüljön, különleges épületeink hangulata megmaradjon – nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak Karácsony Gyöngyi, a DEENK főigazgatója.

A campus könyvtárában egyebek mellett bővülnek az önkiszolgáló, önkölcsönző funkciók, a visszajelzéseket figyelembe véve, az olvasói igények alapján a legújabb könyvekkel gyarapítják a szabadpolcos állományt, a megújuló könyvtári térben a szaktájékoztatás is kiemelt területet kap, új szolgáltatásként pedig ingyenesen foglalható tanulószobákat alakítanak ki.

A felújítás ideje alatt a könyveket, szakirodalmakat átmenetileg raktárba helyezik át, így azok továbbra is elérhetőek maradnak és a megszokott rend szerint kérhetők ki. A raktári kérés rendjéről ezen a linken érhető el további információ.

A földszinten található ügyfélszolgálati pont továbbra is üzemel, a DEENK munkatársai az egyetemi polgárok rendelkezésére állnak. Az első emeleten található olvasótermet viszont lezárták azért, hogy a munkálatok zavartalanul haladhassanak. Az átalakítás előreláthatólag szeptemberig tart. 

A munkák ütemezésével kapcsolatban a könyvtár honlapján található részletes tájékoztatás.  

Sajtóközpont - BZ