Egyetemi siker a Karikázó Fesztiválon

Szilágysági táncával dobogós helyezést ért el a Debreceni Egyetem Hortobágy Néptáncegyüttesének leánykara az Országos Karikázó Fesztiválon.

Gyertek lányok karikába! elnevezéssel ötödik alkalommal rendezték meg a debreceni Vasutas Egyetértés Művelődési Központban április 1-én a kárpát-medencei női táncokat felvonultató Karikázó Fesztivált, amelyen a Debreceni Egyetem Hortobágy Néptáncegyüttese is képviseltette magát.

A főként egyetemistákból és végzett diplomásokból álló művészeti csoport női kara 17 fővel mutatta meg magát a Karikázó Fesztiválon, ahol 3. helyezést értek el.

A műsor zenei anyagát Tóth Lilla Lenke szerkesztette, a koreográfiát Lakatos Fanni Anikó állította össze. A Járjátok csak leányok című versenyszám szilágysági lánytáncokat dolgozott fel.

Az elmúlt években gyarapodó létszámmal, olaszországi turnén is sikerrel szereplő Hortobágy Néptáncegyüttes idén ősszel ünnepli fennállásának 70. jubileumát. A Debreceni Egyetem hivatalos művészeti csoportja nem csupán városi szinten, hanem országosan is a legrégebb óta fennálló néptáncos alakulatok egyike.

A novemberi nagyszabású jubileumi műsorban a Karikázó Fesztiválon díjnyertes koreográfiát is láthatja majd a közönség.

Sajtóközpont - BZs