DAEFI: már működik az új honlap

Az egyetemi arculatba illeszkedő, új weboldala van a DE KK Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetnek (DAEFI). A honlapon megtalálható az alapellátással kapcsolatos valamennyi információ és elérhetőség, emellett online állapotfelmérésen is részt vehetnek a látogatók.

A december elseje óta működő új weblap összefoglalja az iskola-egészségüggyel, a házi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelettel, a fogászati alapellátással, a védőnői-, és a foglalkozás-egészségügyi szolgálattal, az anyatejgyűjtő állomással kapcsolatos tudnivalókat.

Az érdeklődők kereshetnek is a honlapon, megtudhatják például, hogy melyik intézményben ki az iskolaorvos, a védőnő, vagy az iskolafogorvos. Emellett részletes tájékoztatót találnak az orvosi ügyeletekről, az aktuális betegellátási rendről.

- Nagyon fontos, hogy már mindenki számára elérhető az intézetünk új honlapja. A debreceniek ezzel egy olyan felületet kaptak, ahol az alapellátással kapcsolatos valamennyi információ és minden elérhetőség egy helyen megtalálható. Arra is lehetőség van, hogy a látogatók a portálon online állapotfelmérésen vegyenek részt, például a depresszióval, a dohányzási szokásokkal vagy az alkoholfogyasztási rendellenességekkel kapcsolatban. A kitöltött kérdőívet a DAEFI munkatársai értékelik, és ha szükséges tanácsot adnak, vagy szakember segítségét javasolják – hangsúlyozta Papp Csaba, a DAEFI igazgatója. 

A dokumentum-, illetve a kiadványtárban ismeretterjesztő anyagokat találnak az érdeklődők. Olvashatnak többek között arról, hogyan óvják meg a szülőket, nagyszülőket a járvány idején, milyen óvintézkedéseket tehetnek a várandósok saját és gyermekük egészségének megőrzése érdekében, hogyan maradjanak aktívak a karanténban, de tájékozódhatnak az alkoholbetegségről és a stresszkezelésről, illetve itt megtalálják a telefonos lelki segélyszolgálatok elérhetőségeit is.

- A fejlesztés során az egyik jelentős kihívás az volt, hogy a korábbi évekből származó népegészségügyi statisztikai és ellátáshoz kapcsolódó állapot adatokat harmonizálni kellett az új rendszerhez.  Az online állapot-felméréshez űrlapokat alakítottunk ki, melyek egyszerű kommunikációs lehetőséget biztosítanak a felhasználók számára, a DAEFI munkatársainak pedig olyan eszközkészletet adtunk, hogy könnyen készíthessenek kimutatásokat, statisztikákat a rendelkezésre álló adatokból – mondta el a hirek.unideb.hu kérdésére Vincze Szilvia, a Webportál-, Alkalmazásfejlesztés és VIR Központ (WAV) vezetője. 

Az új weblapon bemutatkozik az Egészségfejlesztési Iroda is, amely többek között iskolai drogprevenciós előadásokat, időseknek, cukor-, illetve szív- és érrendszeri betegeknek klubfoglalkozásokat szervez, valamint támogatja a szenvedélybetegek debreceni önsegítő csoportjait.


Sajtóiroda - CzA