BMW-vizit a Klinikai Központban

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjának betegellátó tevékenységéről tájékozódtak az intézményben szerdán a BMW Group munkatársai, akiket Szabó Zoltán elnök fogadott. A német autógyártó cég képviselői megtekintették többek között a Sürgősségi és a Gasztroenterológiai Klinikát, valamint a traumatológiai osztályt.

Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke fogadta a BMW képviselőit, akik az épülő debreceni autógyár dolgozóinak egészségügyi ellátása kapcsán tájékozódtak az intézményben. A vállalat munkatársai megtekintették többek között a 42 ágyas Sürgősségi Klinikát, ahol az intenzív szintű ellátást nyújtó részleg mellett az általános sürgősségi- és a járóbeteg osztály is bemutatásra került. A látogatók megismerhették az alkalmazott triázs-elveket, amelyek minden, a sürgősségi ellátásba belépő betegre érvényesek.
  
-    A BMW Debrecenbe településével az egészségügyi ellátórendszer feladata is megváltozik, a Klinikai Központ betegellátó egységei megkezdték a felkészülést, különös tekintettel a sürgősségi ellátásra. A látogatáson tájékoztattuk a BMW képviselőit arról is, hogy a Sürgősségi Klinikán háromnyelvű betegirányító rendszer működik, már a bejáratnál magyar, angol, illetve német nyelvű tájékoztatók, feliratok és monitorképek segítik az ellátásra szorulók gyors és hatékony tájékoztatását- emelte ki a látogatás kapcsán Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke. 

A BMW munkatársai a helyszínen elmondták: látogatásunk célja az volt, hogy elinduljon egy együttgondolkodás a Klinikai Központ és a cég között arra vonatkozóan, hogy a Debrecenbe érkező magyar és külföldi munkavállalóik egészségügyi ellátásáról hogyan tudnak a legmagasabb színvonalon gondoskodni.

A német autógyártó cég delegációjának tagjai a találkozót sikeresnek értékelték, Szabó Zoltán professzortól minden kérdésükre megnyugtató választ kaptak.  

A német autógyártó cég képviselői a Gasztroenterológiai Klinika endoszkópos laborjának tevékenységébe is bepillantást nyerhettek, a Kenézy Gyula Campuson pedig a traumatológiai ellátásról tájékozódhattak. 

Sajtóközpont - CzA