Debreceni ökológust díjaztak

Konzervációbiológiai kutatásaival nyert a Természettudományi és Technológiai Kar Ökológiai Tanszékének munkatársa, Radócz Szilvia a Stephen W. Kuffler Alapítvány nemzetközi pályázatán.

Radócz Szilvia, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Ökológiai Tanszékének munkatársa évek óta tagja az MTA-DE Biodiverzitás Kutatócsoportjának, részt vett Európa eddigi legnagyobb kiterjedésű magvetéses gyeprekonstrukciós programjában, valamint közreműködött számos hazánkban eddig nem alkalmazott természetvédelmi kezelési módszer kifejlesztésében. A Stephen W. Kuffler Alapítvány idei pályázatán konzervációbiológiai kutatásaival nyert. A díjakat november 15-én a Magyar Tudományos Akadémián tartott ünnepségen adták át, ahol a díjazottak előadásban mutatták be a kutatási területükön elért eredményeiket.

A magyar származású Stephen W. Kuffler (szül: Kuffler Vilmos) az idegtudomány több területének úttörő géniusza, kiváló oktató és mentor volt. A névadó emlékének ápolására, valamint fiatal kutatók tehetségének kibontakozására, az alapítvány célul tűzte ki a Közép-Európában kimagasló szintű kutatómunkát folytató hallgatók tudományos kiválóságának elismerését.

Sajtóiroda