Blended Intensive Program a DE-GTK-n

Öt egyetem mintegy negyven hallgatója és hat oktatója vesz részt a Debreceni Egyetem első Erasmus+ Blended Intensive Programján (BIP) májusban. A vezetői képességek fejlesztésére fókuszáló kurzust a DE Gazdaságtudományi Kara szervezi meg.

A GloLiteToLead (Globális írástudás a vezetői képességek fejlesztéséhez) című programot május 8-12. között rendezik meg a DE GTK-n. A BIP két házigazdája Troy Wiwczaroski, a kar egyetemi docense és Németh Ildikó egyetemi docens, a pozsonyi Gazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese lesz.
A DE GTK a pozsonyi látogatókon kívül a Várna Gazdaságtudományi Egyetem (Bulgária), a Zwickau Nyugat-szászországi Alkalmazott Tudományok Egyetem (Németország), valamint a Zielona Górai Egyetem (Lengyelország) hallgatóit és oktatóit látja vendégül.

A BIP a vezetés új szemléletének kialakítására összpontosít majd a részt vevő hallgatók új gazdasági, üzleti gondolkodásmódjának kialakításával, elősegítve leendő vállalat-, illetve intézményvezetői tevékenységüket. 

Az előadások és az interaktív programelemek középpontjában többek között a személyes műveltség, illetve annak szükségessége áll majd, hogy az önvizsgálat és a mások által alkotott vélemények alapján jó vezetővé váljanak a leendő szakemberek. Kiemelt figyelmet fordítanak emellett a társadalmi műveltségre, amely magában foglalja a személyes hitelesség és a kapcsolati bizalom kiépítését, valamint a csapatmunka átalakítását. Foglalkoznak továbbá az üzleti műveltséggel, amely rámutat arra, hogy milyen fontos fejleszteni az üzleti és pénzügyi, valamint a piaci orientációra vonatkozó éleslátást. Végül, de nem utolsósorban kiemelt hangsúlyt kap majd a kulturális műveltség is, amely lehetővé teszi a vezetői átalakítások hatékonyságát a kulturális műveltségen keresztül.

A programban több hazai nagyvállalat képviselője is részt vesz, akik saját történeteiket osztják meg arról, hogyan váltak sikeres vezetővé.

Sajtóközpont-TB