Gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus és programtervező informatikus szakon végzett hallgatók vehették át oklevelüket a Debreceni Egyetem Informatikai Kar pénteken tartott diplomaosztó ünnepségén, a Főépület Díszudvarán. Az ünnepi ceremónián több mint kétszáz friss diplomás informatikai szakembert avatott az IK.

Nappali tagozaton, alap- és mesterképzésben összesen 192, levelező tagozaton pedig 21 végzős hallgató felelt meg a képesítési követelményeknek az Informatikai Karon, és vehette át oklevelét január 27-én. Magyar nyelvű alapképzésben 49 gazdaságinformatikus, 56 mérnökinformatikus, 34 programtervező informatikus, az angol nyelvű szakokon 39 külföldi egyetemista kapta meg diplomáját a Díszudvaron rendezett ceremónián.

Hajdu András, a DE Informatikai Kar dékánja ünnepi beszédében hangsúlyozta: a versenyképes tudás megszerzésének lehetőségei folyamatosan bővülnek a karon.

- Az Informatikai Karon szerzett diploma számos lehetőséget nyit meg akár a munkaerőpiacon, akár a továbbtanulásban, ez az informatikai tudás a világ szinte minden pontján könnyen alkalmazható, a végzősöknek a szakterületek felé irányuló figyelem és az elvárások miatt óriási a felelősségük. Az informatika kiemelkedő interdiszciplináris jellege távlatokat nyit arra, hogy a fiatal szakemberek bepillantást nyerjenek más szakterületek tevékenységébe is. A karon lehetőség van a további tudásszerzésre, amire az új adattudomány mesterképzés is ösztönözheti a hallgatókat. Ebben a képzésben a mesterséges intelligencia alapú korszerű technológiák felé igyekszünk kaput nyitni. Az oktatás színvonalának folyamatos emelése érdekében szoros kapcsolatot alakítottunk ki a piaci szereplőkkel, ennek eredményeképpen új számítógépes laborokat, kutatóműhelyeket nyitottunk, kihelyezett tanszékeket alapítottunk, valamint ipari vizsgák megszerzését segítő korszerű tananyagok alkalmazását tettük lehetővé, és ehhez vizsgaközpontot is létrehoztunk - hangsúlyozta a kari vezető.

A diplomaosztó ünnepségen a kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért hallgatókat is elismerte az IK. Emellett átadták a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Elnökségének Elismerő Oklevelét, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Elnökének és Alelnökének Elismerő Oklevelét, az Informatikai Kar Hallgatói Emlékérmet, az Informatikai Kar Dékánjának Dicsérete kitüntetést. A ceremónián a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában és a Hajós György Adattudományi Szakkollégium Programjában sikerrel résztvevők teljesítményét is jutalmazták.


Sajtóközpont - BZ