Ülésezett az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma

Többek között az alapítványt érintő működési szabályzatok, valamint az Egyetem alapító okiratának módosításait is jóváhagyták a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagjai február 25-i ülésükön.

A Debreceni Egyetemet és a fenntartó alapítvány működését érintő aktualitásokkal foglalkozott soron következő pénteki ülésén a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma.

A testület tagjai összesen tizennégy napirendi pontot tárgyaltak, jóváhagyták a Debreceni Egyetem Szenátus elé terjesztendő 2022. évi tervezett költségvetési javaslatát, valamint egyebek mellett döntöttek a számviteli szabályzat módosításáról, a beszerzési szabályzatról és a közbeszerzési szabályzatról, valamint stratégiai kérdésekről tárgyaltak. 

A kuratórium tagjai a Debreceni Egyetem szenátusa által január 27-én elfogadott nemzetközi szerződésekről is tájékozódtak, emellett az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatának 10. számú mellékletének, valamint a DE organogramjának módosítását is elfogadta a testület.

Az ülésen az alapítvány kuratóriumának tagjai és titkára mellett jelen voltak az Alapítvány felügyelőbizottságának tagjai, vagyonellenőre és a könyvvizsgálója is.

Sajtóiroda