Újra a győztes úton

Sikerrel zárta az UTE elleni tévés mérkőzését a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Nyertek a kosárlabdázók és a labdarúgók is. A röpisek és a kézisek vereséget szenvedtek.

Jégkorong
Tévés mérkőzésen fantasztikus teljesítmény nyújtva magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott a DEAC jégkorongcsapata az Erste Ligában. A hazai pályán rendezett bajnokit Csire Zsuzsa köszöntése vezette fel. A szívbeteg lány egy nevére szóló dedikált mezt vehetett át a csapattól, a jégcsarnok létesítményvezetőjétől pedig korcsolyabérletet kapott.

- Hasonló találkozóra számítottunk. Ezt az Újpestet nem egyszerű legyőzni, nagyon jól dolgoznak elöl a támadóharmadban. Ha megnézzük a második vagy a harmadik harmadban a helyzeteinket, több gólt is lőhettünk volna, de ne legyünk telhetetlenek. Kedden, a Magyar Kupában is összecsapunk velük, az egy teljesen más mérkőzés lesz, amelyen kezdődik minden elölről – értékelt Vaszjunyin Artyom vezetőedző.

Kosárlabda
Tizenhárom pontos, 86-73-as győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 8. fordulójában a Sopron KC felett. Andjelko Mandics együttese a félidőben ezúttal is hátrányban volt, ám a térfélcsere után mutatott parádés dobóteljesítménynek köszönhetően végül magabiztosan nyerték meg sorozatban harmadik találkozójukat.

- Az első öt percben a megfelelő hatásfokon játszottunk, azonban ezt követően megálltunk, míg a Sopron feljavult. A sok ki nem kényszerített hiba és csapnivaló dobóforma ellenére minimális hátrányban zártuk az első félidőt, a térfélcsere után pedig végre távolról is betaláltunk. A soproniak a Kaposvár ellen korábban bebizonyították, hogy lehetetlen helyzetből is képesek visszakapaszkodni, amit mindenképp igyekeztünk elkerülni. Bár fordítaniuk ezúttal nem sikerült, az utolsó percekben látottakkal nem vagyok feltétlenül elégedett. Ezzel együtt annak örülök, hogy a hullámvölgyeink egyre rövidebbek, amit a sorozatban aratott három diadal is igazol – összegzett a kosárlabdacsapat vezetőedzője, Andjelko Mandics.

Röplabda
A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata nem tudta borítani a papírformát a Kaposvár csarnokában, és 3:0-s vereséget szenvedett az Extraliga soros fordulójában.

A DEAC női röplabdázói szombaton a magasabb osztályban szereplő Újpestet fogadták a Magyar Kupában, és az esélyesebb fővárosiak nyertek 3:0-ra. Másnap a fekete-fehérek már Szolnokon játszottak bajnokit, amelyen szintén az ellenfél nyert 3:1-re.

Labdarúgás
A DEAC labdarúgócsapata a Salgótarjáni BTC otthonában vendégszerepelt az NB III Északkeleti csoport 16. fordulójában. A találkozót Szabó Levente 44. percben szerzett góljával a hajdúságiak nyerték 1-0-ra, így egy hosszabb nyeretlenségi szériát sikerült megszakítani.

- Nagyon vártunk már erre a sikerre. Nehéz meccs volt, mély talajon, amelyen nem volt egyszerű folyamatos játékot kialakítani, de erre is készültünk, tudtuk, milyen körülmények között játszik majd mindkét csapat. Azt hiszem, jól alkalmazkodtunk ehhez, voltak lehetőségeink, ebből egyet sikerült kihasználnunk. Tudtuk, hogy jó szériában van a Salgótarján, de valójában csak magunkkal foglalkoztunk és azzal, hogy pontokkal térjünk haza – nyilatkozta Urbin Péter vezetőedző.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdacsapata szombat este a Szigetszentmiklós csarnokában vizitált. Mándi Norbert vezetőedző nem számított könnyű mérkőzésre, mivel a hazaiaknál több olyan játékos is akad, aki élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik. Ennek ellenére végig nyílt volt a találkozó, amelyet végül behúzott az ellenfél, és kétgólos, 29-27-es győzelmet aratott.

- Büszke vagyok a csapatomra, mivel küzdött, hajtott egy igen erős kerettel rendelkező Szigetszentmiklós ellen – értékelt röviden a lefújást követően Mándi Norbert vezetőedző.