Számítanak a szurkolók támogatására

Hazai pályán szerepel a Debreceni Egyetem kosárlabda-, kézilabda- és női röplabdacsapata. A férfi röpisek a fővárosba utaznak.

Kosárlabda
Az Atomerőmű SE gárdáját fogadja a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 20. fordulójában. Az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban február 9-én, pénteken 18 órától kezdődő találkozón Andjelko Mandics együttese egy győzelemmel óriási lépést tehet a rájátszásba jutás felé. A Debreceni Egyetem alakulata viszonylag kényelmes helyzetből várhatja az alapszakasz hajráját, hiszen 10-9-es mérlegének köszönhetően a 4. helyezést tudhatja magáénak, ám a mezőny sűrűsége és a sorsolás nehézsége miatt minden közvetlen rivális ellen szerzett siker óriási jelentőséggel bírhat.

Kézilabda
Hazai pályán mérkőzik meg aktuális ellenfelével a DEAC kézilabdacsapata az NB I/B 17. fordulójában. Az ellenfél a Ceglédi KK lesz, az összecsapást február 10-én, szombaton 18 órától rendezik a DESOK-ban.

- Szeretnénk megszerezni a két pontot, bár ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. Nem felejtettük el az őszi vereségeket, természetesen fűt minket a visszavágás vágya. Abban bízunk, hogy drukkereink ismét sokan lesznek a lelátókon, és lelkes buzdításukkal nagy erőt adnak nekünk. Az ellenfélnél bőven akadnak olyan játékosok, akik korábban az NB I-ben bizonyítottak. Ki lehet emelni kulcsembereket, például Tamási Zsolt, Pásztor Ákos és Juhász Károly is fontos szerepet tölt be, de gyakorlatilag minden poszton remek kézilabdázók szerepelnek – nyilatkozta a DEAC kapusa, Boros Tamás.

Röplabda
A férfi röplabda NB I Extraliga alapszakaszában idegenbeli összecsapás vár az egyetemistákra. A PSE elleni találkozó február 10-én, szombaton 19 órakor kezdődik Budapesten, a Pénzügyőri Sportcsarnokban.

A női NB II alsóházának keleti csoportjában ugyancsak február 10-én lesz érdekelt a DEAC együttese. A fekete-fehérek 17 órától a Salgótarjánt látják vendégül a Kecskeméti János Sportcsarnokban.