Segítő szakemberek kaptak diplomát

A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar diplomaosztó ünnepségén összesen 234 hallgató vette át oklevelét. A most végzett szakemberek többek között szociális munkásként, ápolóként, védőnőként, dietetikusként helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon. A diplomák átadása mellett díjazták azokat a hallgatókat is, akik kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt tanévben a karon.

Okleveles egészségügyi szociális munkás, egészségügyi tanár, kiterjesztett hatáskörű ápoló, rehabilitációs szakember, népegészségügyi szakember, okleveles szociális gazdaság szakember, okleveles táplálkozástudományi szakember, népegészségügyi ellenőr, védőnő, egészségügyi szervező, szociális munkás, iskolai szociális munkás, nemzetközi viselkedéskonzultáns szakon végzett szakemberek vehették át oklevelüket a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar szombaton délután rendezett diplomaosztó ünnepségén a DE Főépületének Díszudvarán.

Móré Marianna, az Egészségtudományi Kar dékánja ünnepi beszédében azt hangsúlyozta, hogy minden most végzett szakember büszke lehet az elért eredményére, a megszerzett tudására, hiszen ennek birtokában jogosítványt kapott arra, hogy másokon segíthessen.

- Sok erőfeszítést követő időszak végén vehették át diplomájukat a végzősök, akik ezzel az oklevéllel a kezükben alkalmassá válnak arra, hogy bizonyíthassanak a munka világában, de emellett emlékezniük is kell a tudás elsajátításának körülményeire, a gyakorlati helyeken szerzett hasznos tapasztalatszerzésekre. Mindenkinek ünnep a diploma átvétele, de a büszkeség mellett jelen van az aggodalom is, hiszen hamarosan meg kell mutassák, hogy nem érdemtelenül kapták meg az oklevelet, olyan területeken kell helytállniuk, ahol talán a legnagyobb hiány van szakemberekből. Különleges értéket jelent a kar az egyetem számára, hiszen egyszerre szolgáljuk a tudományt és megfelelünk a mindennapok kihívásainak. A naprakész gyakorlati ismeret alapozza meg a kar komplett tudáskészletét, mellyel a jövőben is igyekszünk segíteni a hallgatóink fejlődését. A most diplomázott szakembereknek nemes feladatuk lesz szép hivatásuk tekintélyét megőrizni, a szociális gondoskodás, az egészségmegőrzés, a gondozás, az egészségvédelem és az egészségügyi ügyvitelszervezés területén olyan elhivatottsággal tevékenykedni, hogy az hozzájáruljon a lakosság szociális helyzetének javulásához, egészségének megőrzéséhez – fogalmazott a kari vezető.

A diplomaosztó ünnepségen elismerték a karon kiemelkedő munkát végzett hallgatókat, átadták a Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója díjat, a Hallgatói Önkormányzat Elnökének és Alelnökének Elismerő Oklevelét, valamint azoknak a munkáját is jutalmazták, akik részt vettek a Verzár Frigyes Szakkollégium tevékenységében, valamint a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában.


Sajtóközpont - BZ