Pont iDE Parti az egyetemi sportcampuson

Rendhagyó módon, új helyszínen szervez Pont iDE Partit a Debreceni Egyetem. Ezúttal nem a Campus Fesztiválon, mégis igazi fesztiválhangulatban várják a Teniszke Sport és Egyetemi Klubban a felvételi ponthatárok kihirdetése előtt a leendő egyetemistákat.

Debrecenben korábban a Campus Fesztivál egyetemi programhelyszínén várhatták a jelentkezők a ponthatárok hivatalos kihirdetését, így a fiatalok a központi tájékoztatással egyidőben a fesztiválon ismerhették meg a különféle szakokon meghatározott felvételi ponthatárokat. Ott derült ki tehát, sikeres volt-e a felvételijük. 

A megszokotthoz képest idén nem a Campuson érte a fiatalokat a jó vagy éppen a rossz hír, most ugyanis a fesztivál és a ponthatárok kihirdetése között egy hét eltérés van. A Debreceni Egyetemen ugyanakkor fontosak a hagyományok, a felvételi pontok megjelenését kísérő bulit megszokták, megszerették a fiatalok, emiatt az intézmény úgy döntött: most sem marad el az izgalmas közösségi esemény.

A helyszín a Debreceni Egyetem Dóczy utcai sportcampusán található Teniszke Sport és Egyetemi Klub lesz, ahol igazi fesztiválhangulatban izgulhatnak majd a résztvevők a ponthatárok kihirdetése előtt. Az eredményvárón Csont István, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke köszönti a leendő elsőéves egyetemistákat, valamint részt vesz a rendezvényen Körösparti Péter, a Debreceni Egyetem Hallgatói Kapcsolatok és Szolgálatások Központ Főigazgatója is.

A ponthatárok kihirdetése előtt két órával már buli várja az érkező fiatalokat, akik a DE saját márkás termékeit kapják ajándékba. A Pont iDE Partin is megjelenik az intézmény vadonatúj brandje, a Középiskolások Egyetemi Előkészítő Programja, a KEEP, amivel a továbbtanulás előtt állókat szólítja meg az intézmény. 

A Pont iDE Parti július 26-án, szerdán 18 órakor kezdődik a Teniszke Sport és Egyetemi Klubban, a Debreceni Egyetem képzéseire vonatkozó ponthatárokat 20 órakor a DEAC sportpályáján felállított led-falon kivetítik. Az eredményváró buli a tervek szerint 23 óráig tart.

Sajtóközpont