Elismerés a Magyar Tudomány Ünnepén

A szerves kémia területén végzett kiemelkedő munkásságáért Bruckner Győző-díjat kapott Bokor Éva, a Debreceni Egyetem Szerves Kémiai Tanszékének adjunktusa.

- Az MTA részt vesz az össztársadalmi jelentőségű kérdések feltárásában – mondta Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, az MTA egy hónapos országos rendezvénysorozata, a Magyar Tudomány Ünnepe megnyitóján. A programsorozat idei mottója: „Oknyomozó tudomány.” Az eseménysorozat tavalyi megújulása után idén is több ismeretterjesztő előadással várják az érdeklődőket az MTA Székházában.
Fotó: mta.hu/Mudra László
„Ahogy a tudomány ereje növekszik, úgy növekszenek az emberiségre leselkedő veszélyek is, melyekre egyre inkább csak a tudomány eszközeivel lehet – ha lehet – választ találni” – mondta köszöntőjében Lovász László, az MTA elnöke, az Akadémia Székházában tartott ünnepségen. Hozzátette: a megoldások keresésében nem egy-két tudományágnak van szerepe: csak a multidiszciplináris kutatások, a természet- és társadalomtudományok szoros együttműködése találhat érdemi válaszokat.
Fotó: mta.hu/Mudra László
A nyitóünnepségen tudományos kitüntetéseket adtak át a különböző tudományterületek képviselőinek. A Bruckner Győző-díj 40 éven aluliak számára kiírt fokozatát Bokor Éva, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Szerves Kémiai Tanszék egyetemi adjunktusa kapta.
Fotó: mta.hu/Mudra László
A díjat 1999-ben a Richter Gedeon Zrt és a Magyar Tudományos Akadémia alapította a szerves kémia területén végzett kiemelkedő munkásság elismerésére.

Mta.hu/Sajtóiroda
Fotók: mta.hu/Mudra László