Érdekel a jog, de még nem döntöttél?

Online nyílt napot tart a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara január 13-án, melynek keretében egyebek mellett ismertetik a felvételi követelményeket, valamint bemutatják a karon elérhető képzési kínálatot.

A szerdán 16 órakor kezdődő online nyílt nap szervezői elsősorban a jog, az igazságszolgáltatás iránt érdeklődők figyelmére számítanak. A két órásra tervezett program keretében a kar vezetői főképp arról számolnak be, hogy miket lehet tanulni a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán működő Állam- és Jogtudományi Karán (ÁJK) -n.

Egyebek mellett kiderül majd, hogy a magyar nyelvű képzések közül miért töretlenül az öt éves, osztatlan, doktori címet adó jogászképzés a legnépszerűbb. Szó lesz arról, hogy létezik náluk emellett például három éves igazságügyi igazgatási alapszak és felsőoktatási szakképzés keretében jogi asszisztens képzés. Olyan modern jogterületek szintén a curriculum részei, mint például az elektronikus kereskedelem joga, a környezetvédelmi jog, valamint az informatikai jog.

A gyakorlati ismeretek minél hatékonyabb elsajátítása érdekében a régió legjelentősebb igazságszolgáltatási és közigazgatási szervezeteinek képviselőit is bevonták az oktatásba. Többek között a Debreceni Ítélőtábla elnöke, a megyei kormányhivatal főigazgatója, több ügyészségi, bírósági vezető is tanít náluk, valamint  külföldi tanáraik is vannak.

Az oktatás felújított, korszerű, jól felszerelt épületekben zajlik a karon, a jogi informatika tárgyat például számítógépes laborokban lehet elsajátítani. A campuson található Társadalomtudományi Könyvtár a jogi képzéseket segítő, komoly könyvállománnyal rendelkezik. Az elmúlt években bővítették a magyar, az angol és a német nyelvű elektronikus jogi adatbázisokhoz való hozzáférés lehetőségét. Ugyancsak a hallgatók felkészülését szolgálják a karon elérhető digitális jogi folyóiratok.

Azok sem maradnak információk nélkül az ÁJK nyílt napján, akik a gyakorlati képzésekre, gyakornoki programokra kíváncsiak, illetve már rendelkeznek valamilyen náluk szerzett diplomával. Így például szó lesz a jogász végzettség megszerzését követő szakjogász képzésekről, illetve a végzettek elhelyezkedési esélyeiről is beszélni fognak.

Arról, hogy milyen náluk a hallgatói élet, miként lehet eltölteni a szabadidőt, a hallgatói önkormányzat elnöke ad majd tájékoztatást. A webes rendezvény végén kérdezz-felelek blokkot tartanak.

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának nyílt napjához email cím és név megadása után ezen a WEBEX linken:

https://unideb.webex.com/unideb/j.php?MTID=ma6657f4758e2d9f4871d71b15ab193e1

lehet csatlakozni.


Sajtóiroda - OCs