Fotókon az „Én egyetemem”

Több mint száz fénykép érkezett a DE Bölcsészettudományi Kar Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszék, valamint a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ közös fotópályázatára. A nyertesek egyetemi ajándékcsomagot kaptak, és fotóikból kiállítás nyílik.

Legfeljebb három képet küldhettek be a Debreceni Egyetem hallgatói a november 11 -én meghirdetett pályázatra. Az volt a cél, hogy a jelentkező k fotóikon keresztül mutassák be, hogy mit jelent a Debreceni Egyetem hallgatójának lenni, milyen itt az egyetemi élet. Az alkotásoknak tükrözniük kellett a campusok, az egyetem egyedi hangulatát. A fotók készülhettek fényképezőgéppel vagy mobiltelefonnal.

A járványhelyzet okozta nehézségek ellenére a kezdeményezést nem várt érdeklődés kísérte, összesen 112 pályamunka érkezett.

- Nagyszerű, egyedi képeket küldtek a pályázók, még annak ellenére is, hogy november eleje óta a Debreceni Egyetemen sem volt lehetőség jelenléti oktatásra. Számos campus megjelenik a munkákon – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

A zsűri (Csendes Attila, a Volt Egyszer Kávézó Ügyvezetője, Löki Viktor, a Streets of Debrecen fotográfusa, Ölveti László, az Egyetemi Élet főszerkesztője, Petró Leonárd, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár főigazgató-helyettese, Rőfi Mónika, a Debreceni Egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője, és Majnár Ágnes, a Debreceni Egyetem másodéves közösségszervezés szakos hallgatója) négy díjat ítélt oda.


Első helyezett lett Horváth Balázs ,,Tökéletes rend” című fotója, a második helyezést Mu’taz Al-Shdooh érdemelte ki ,,Peaceful Times” című alkotásával, a harmadik helyezést pedig Gergely Kinga Anita ,,Értjük is” című képének ítélték oda. A különdíjas Jeyran Farsani ,,Shadow of the mask” című fotója lett.

A pályázat nyertesei Debrecenhez és a Debreceni Egyetemhez kötődő nyereményekben részesültek, a nyertes k épeket a korlátozások után a debreceni Volt egyszer kávézóban állítják ki. A pályázatot és a szervezést a Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet, a Debreceni Egyetem Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára, valamint a Volt egyszer támogatta.

Sajtóiroda