Jelentős előrelépés a RUR rangsorában

Több mint 200 helyet javított a Debreceni Egyetem a RUR 2020 Natural Sciences természettudományi rangsorban. Legjobb magyar egyetemként már az első 300 között tartják számon a nemzetközi ranglistán, amely a világ 711 felsőoktatási intézményét vizsgálja.

A 277. helyre lépett előre a tavalyi 519. helyről a Debreceni Egyetem a moszkvai székhelyű független szervezet, a Round University Ranking (RUR) természettudományi rangsorában. Ezzel az eredménnyel a DE érte el a legjobb helyezést a listán a magyar felsőoktatási intézmények között, megelőzve az Eötvös Loránd Tudományegyetemet (364), a Közép-európai Egyetemet (452) és a Szegedi Tudományegyetemet (490).

A RUR a világ legjobb 711 egyetemét értékeli összesítve és tudományterületenként egyaránt 4 kategóriában: oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%). A DE az oktatás (200) és kutatás (230) kategóriában teljesített a legjobban.

A lista élén három egyesült államokbeli intézmény: a Stanford University, a Princeton University és California Institute of Technology (Caltech) végzett.

A teljes rangsor a RUR weboldalán érhető el.

Sajtóiroda - TPL