Téged is vár a BTK!

A leggazdagabb képzési palettával, magas szintű és széles körű szolgáltatásokkal – tehetséggondozási programmal, külföldi tanulmányi, nyelvtanulási, sportolási és kulturális lehetőségekkel – várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem egyik legpatinásabb kara, a Bölcsészettudományi Kar.


Magyarország legnagyobb vidéki egyetemének Bölcsészettudományi Kara alap- és mesterszakon, osztatlan tanárképzésben, duális formában, szakirányú továbbképzéseken és PhD-hallgatóként is fogadja leendő diákjait.

– Fontos, hogy kínálatunk folyamatosan bővüljön, mára ez már azt jelenti, hogy szinte valamennyi területen tudunk tanulmányi lehetőséget kínálni, mindezt a tradíciók megőrzésével, ugyanakkor a munkaerőpiac által elvárt igények szerint alakítva – mondta az unideb.hu portálnak Keményfi Róbert.

A Bölcsészettudományi Kar dékánja kiemelte: a képzés mellett magas szintű és széles körű szolgáltatások is várják a hallgatókat a Debreceni Egyetemen. A kollégiumi férőhelyet igénylők 80 százaléka jár sikerrel, ami országosan is kiemelkedő arány. Széles körű sportolási lehetőségek vannak, hiszen – a DEAC jóvoltából – versenysport szakosztályok, valamint számos szabadidős tevékenység áll rendelkezésre az Unifit fitneszközpont kondicionáló termeiben, az uszodában és a Lovasakadémián egyaránt.

Keményfi Róbert hangsúlyozta: nagy gondot fordít a kar a nyelvtanulási lehetőségek biztosítására, hiszen az egyetem több mint 660 Erasmus-partnerrel áll kapcsolatban. Csak Európában például akár Írország, Olaszország, Finnország is elérhető a tanulmányok során akár több alkalommal, hiszen mindehhez segítséget nyújtanak a CEEPUS és a Campus Mundi programjai is.

A kar anyagilag is támogatja kiemelkedően teljesítő diákjait, akik – tanulmányi eredményüktől függően – több ösztöndíj-lehetőség közül választhatnak: tanulmányi, szociális, kiemelt szakmai ösztöndíj mellett az osztatlan tanárképzésben résztvevők Klebelsberg-ösztöndíjra is pályázhatnak.
A tanulási lehetőségeken kívül a kar nagy gondot fordít a tehetséggondozásra, ehhez két szakkollégium és négy doktori iskola kínálatából választhatnak a hallgatók.

– Úgy gondolom, hogy a közvélekedéssel ellentétben bölcsészdiplomával is könnyű elhelyezkedni. A BTK-n vannak olyan képzések, amelyen a végzősök már a diploma megszerzése előtt munkahelyet találnak. Ez részben a magas színvonalú, gyakorlatorientált képzésnek, valamint a város dinamikus ipari fejlődésének is köszönhető, hiszen mindenhol szívesen fogadják a frissdiplomás, nyelvtudással, szakmai tapasztalatokkal és külföldi kapcsolatokkal rendelkező fiatalokat, akik a Debreceni Egyetemen végeztek.

Sajtóiroda - BZs