DESzínház a nemzetközi siker útján

A Debreceni Egyetemi Színház Vígkarma Társulata képviseli Magyarországot a 2019-es kanadai világtalálkozón, amelyet a legsikeresebb amatőr színházakat egyesítő világszervezet rendez.

A Debreceni Egyetemi Színház (DESzínház) Vígkarma Társulata egy sikeres kijevi fesztiválszereplés után és annak köszönhetően Kanadában folytatja nemzetközi sikersorozatát, miután Az Übü FC – A döntő (rendező Halmi Gábor) című előadásukat beválogatták az amatőr színházi világ egyik legjelentősebb fesztiváljára.


A rangos nemzetközi színjátszó eseménynek, az AITA/IATA amatőr színházakat egyesítő világszervezet fesztiváljának a kanadai Saint John (Nouveau-Brunswick) ad otthont. A Belgiumban 1952-ben alapított világszervezet a „nyitottság” és „elfogadás” hívószavával fogadja a vegyesbizottsága által beválogatott amatőr színházakat és tömörüléseket a kétévente esedékes nagyrendezvényére.


A DESz-Vígkarma a 2019. augusztus 26. és szeptember 1. között rendezendő fesztiválon - amelynek jelszava a „sokszínűség” – egyaránt képviseli Magyarországot, a várost és a Debreceni Egyetemet.


Sajtóiroda – BZs