A versenyek versenyére készülnek a DE sportolói is

Letette az olimpiai esküt a július 24-én kezdődő párizsi ötkarikás játékokon szereplő magyar csapat Budapesten, a Művészetek Palotájában. A honi indulók között többen is ott vannak a Debreceni Egyetem hallgatói közül.

Battai Sugár Katinka, a DE Gazdaságtudományi Kar (GTK) rekreáció és életmód szakos hallgatója a női kardcsapat tagjaként léphet pástra. A szintén GTK-s, pénzügy-számvitel szakos, Eb-ezüstérmes sprinter, Kozák Luca 100 gáton bizonyíthat. 

A GTK-n sportszervező szakra járó Senánszky Petra 50 gyorson és a 4x100-as váltó tagjaként is rajtkőre állhat majd.

- Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy kijussak az olimpiára, a rengeteg munka után pedig szeretném kiélvezni annak gyümölcsét. Meggyőződésem, hogy úgy fogok jól teljesíteni az ötkarikás játékokon, ha megengedem magamnak, hogy részt vegyek és kiélvezzem az olyan eseményeket, mint amilyen az eskütétel – mondta el a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalára feltöltött videóban a DSI klasszis úszója. 

A Sporttudományi Koordinációs Intézet testnevelőtanár képzésén tanuló Füzi-Tóvizi Petra, valamint Vámos Petra (gyógytestnevelő-egészségfejlesztő, testnevelőtanár) a női kézilabdaválogatottat erősíti majd az olimpián, aminek tartalékként lesz tagja Kácsor Gréta, aki szintén sportszervező hallgató.

Az olimpia hivatalos megnyitóját július 26-án tartják, a versengés augusztus 11-ig tart. Magyarország 21 sportágban 180 kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel rendelkezik. A multisporteseményen 206 ország 10 500 olimpikonja vesz részt.

Fotók: MTI, MÚSZ

Sajtóközpont