Listavezetőt vert a DEAC

Közönségszórakoztató mérkőzésen győzte le a bajnokságot vezető MEAFC csapatát az egyetemi kosaras csapat. A srácok százat dobtak az első helyen álló miskolci gárdának.
Tovább tart a DEAC Kamilla Gyógyfürdő sikerszériája, az egyetemi csapat a legutóbbi, vasárnapi mérkőzésén is győzött. Ráadásul pont a listavezető MEAFC felett úgy, hogy a cívisek ismét száz pontot dobtak.
 
A két csapat sokáig kiegyenlítetten játszott, a félidőt a DEAC zárta kisebb előnnyel. Amit később csak tovább növeltek, volt, hogy a hazai vezetés húsz pont fölé is nőtt. 
 
A MEAFC azonban nem adta fel, küzdöttek, és ismét felzárkóztak a debreceniekhez. Berényi Sándor még időben hívta magához a gárdát, hiszen Szabó Miklós után Kósa Tamás is dobott egy hárompontost, így újra megnyugodhatott az itthoni közönség.
 
 
A századik pont pedig most sem maradhatott el, Farkas Atilla zsákolásával koronázta meg csapata és önmaga teljesítményét. Debreceni siker született a végére, a nagyot küzdő MEAFC pedig bebizonyította, hogy miért tartják a bajnokság egyik éremesélyesének. Ezzel a győzelemmel a hajdúságiak a vereségek számát tekintve utolérték a Miskolcot és a szombaton szintén vereséget szenvedő Hódmezővásárhelyt.
 
Amennyiben jövő hét pénteken a Békés elleni 11. fordulóból elmaradt idegenbeli mérkőzést is megnyeri a DEAC, úgy a szezon során először állhat a csoport élére.
 
- Nagyot küzdöttünk, és a külső körülményeket is fegyelmezetten viseltük. Minkét csapatnak gratulálok, közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk. A győzelmet szeretnénk Szabó Miklós és Lajsz Gergely édesapja emlékének ajánlani – értékelt Berényi Sándor.
 
DEAC Kamilla Gyógyfürdő – MEAFC 100-84   

Négy arannyal tértek haza a Debreceni Egyetem oktatójának, Perényi Gabriellának a tanítványai a hétvégi korosztályos atlétikai országos bajnokságról. A Sporttudományi Koordinációs Intézet testnevelő tanára részt vesz az egyetem mentorprogramjában, a MEFOB atlétika csapat felkészítője és a futóklub szervezője.

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola növendékeiből álló csapat a serdülők mezőnyében négy magyar bajnoki címet zsebelt be, ezzel a legeredményesebb szakosztály címét is kivívta. A fővárosi BOK csarnokban a 13, 14 és 15 évesek számára kiírt versenyen összesen 46 számban mérték össze tudásukat az ifjú sportolók.

A debreceni atléták mindegyike egyéni legjobb eredményével végzett. Új fedett pályás országos csúcsot futott a 4×200-as leány váltó, ugyanebben a számban a fiúk is a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel. Petrozsényi Júlia 60 m gátfutásban, míg Kerekes Dominika 300 m síkfutásban győzött. A DSC-SI atlétái további öt ezüst- és négy bronzérmet is begyűjtöttek.

1. Leány 4×200 m váltó (Kerekes Dominika, Rácz Vivien, Petrozsényi Júlia, K. Szabó Gabriella – Edzők: Perényi Gabriella, Donka László) 1:44,32
1. Petrozsényi Júlia 60 m gátfutás (8,92) Edző: Perényi Gabriella.
1. Kerekes Dominika 300 m síkfutás (40,88) Edző: Perényi Gabriella.
1. Fiú 4×200 m váltó (Arany Gergő, Hodossy – Takács Sámuel, Bökönyi Adrián,Halász Kristóf – Edző: Perényi Gabriella) 1:38,56
2. Kerekes Dominika 60 m síkfutás (8,0) Edző: Perényi Gabriella
2. Hodossy–Takács Sámuel magasugrás (183) Edző: Perényi Gabriella
2. Halász Kristóf 60 m síkfutás (7.20) Edző: Perényi Gabriella
2. Halász Kristóf 300 m síkfutás (37.68) Edző: Perényi Gabriella
2. Jakab András 2000 m síkfutás (6:48,25) Edző: Perényi Gabriella
3. Rácz Vivien 60 m síkfutás (8,01) Edző: Donka László
3. Sós Barnabás 1500 m síkfutás (4:29,18) Edző: Perényi Gabriella
3. Jakab András 600 m síkfutás (1:45,22) Edző: Perényi Gabriella
3. Szabó Bence távolugrás (496) Edző: Szabó Róbert.

 
DEAC/Sajtóiroda