Kéthetes elméleti és gyakorlati oktatásban vesznek részt üzbég gyógyszerészhallgatók a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán a Tashkent Gyógyszerészeti Intézettel kötött megállapodás keretében.

Az üzbég Tashkent Gyógyszerészeti Intézet gyakorlati feladatokért felelős rektorhelyettese, Ganiyeva Khilola Gayratovna, az intézmény Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének vezetője, Alijonova Kamila Takhirovna és az intézet öt gyógyszerészhallgatója látogatott el a Debreceni Egyetemre (DE).

A vendégeket Tőzsér József, a DE egészségipari innovációért és képzésfejlesztésérét felelős rektorhelyettese, Kiszil Okszána, a DE koordinációs és stratégiai igazgatója, Bácskay Ildikó, a Gyógyszerésztudományi Kar oktatási dékánhelyettese és Fehér Pálma, a kar Erasmus koordinátora fogadta.

Az üzbég gyógyszerészhallgatók két hétig tartó elméleti és gyakorlati oktatás keretében bővítik ismereteiket a Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai Tanszékén.

A szakmai program részeként a Tashkent Gyógyszerészeti Intézet vezetői ellátogatnak a Gyógyszerésztudományi Kar tan- és kutatólaboratóriumaiba, valamint lehetőségük lesz arra, hogy a Gyógyszerészi Kémia Tanszék vezetőjével, Borbás Anikóval és a Gyógyszerhatástan Tanszék adjunktusával, Lekli Istvánnal részt vegyenek egy szakmai megbeszélésen.

- Megállapodtunk abban, hogy oktatási megállapodást kötünk, amely a hallgatók kölcsönös mobilitását teszi lehetővé. Arra is lehetőséget látunk, hogy az együttműködést továbbfejlesztve közös kutatásokat folytassunk – hangsúlyozta Bácskay Ildikó, a DE Gyógyszerésztudományi Kar oktatási dékánhelyettese.


Sajtóiroda – OCs