Sötétbe borult a Böszörményi úti campus

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága is csatlakozott a Természetvédelmi Világalap (WWF) által kezdeményezett, A Föld órája elnevezésű akcióhoz. A DEHÖK által szervezett figyelemfelhívó eseményen a hallgatók esküt tettek arra, hogy elkötelezetten védik a környezetüket.

A WWF 2007-ben indította el klímavédelmi kezdeményezését, mely rövid időn belül világméretű önkéntes mozgalommá vált. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága március 23-án - szakítva a hagyományokkal - a DE Böszörményi úti Campusának főzőhelyén tartotta meg a Föld Órája eseményt, melyen a résztvevő egyetemisták esküvel kötelezték el magukat a klímavédelem mellett.

A hallgatói rendezvényen kikapcsolták a Böszörményi úti Campus fényeit, így csatlakozott a DEHÖK a nemzetközi kezdeményezéshez. 

Szilágyi Péter, a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának elnöke kiemelte: fontos, hogy az ehhez hasonló eseményekkel hatást gyakoroljanak a Debreceni Egyetem hallgatóira, akik karrierjük során is nagy hangsúlyt fektethetnek a környezetvédelemre, és egy egész vállalat szemléletmódját befolyásolhatják a hozzáállásukkal.

Gaja Dorottya, a DEHÖK Környezetvédelmi Bizottságának alelnöke az energiahasználattal kapcsolatban az egyéni felelősségvállalás fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az esemény végén a Hortobágy Néptáncegyüttes és a háromtagú Parandas Zenekar szórakoztatta a hallgatókat.

Sajtóiroda