Megváltozott munkaképességű dolgozók a DE-n

Sikeresen zárult a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet által koordinált, megváltozott munkaképességű embereket támogató projekt, amelynek keretében a Debreceni Egyetem másfél éven át 32 munkavállalót tudott foglalkoztatni a csaknem 36 millió forintos támogatásnak köszönhetően.

A legtöbb megváltozott képességű munkavállalót 2021. október 15. és 2022. május 31. között a Klinikai Központ különböző egységei foglalkoztatták (18 fő), valamint dolgoztak a Műszaki Karon (5 fő), a Kancellárián (3 fő), a Balásházy János Gyakorló Technikum, Gimnázium és Kollégiumban (3 fő), a Szolnok Campuson, a Gyógyszerésztudományi Karon és a Népegészségügyi Karon is (1-1 fő). A végzett tevékenység ügyintéző, ápoló, kisegítő asszisztens, betegirányító, orvosírnok, betegkísérő, valamint portás munkakör volt.

- Pozitív visszajelzés számunkra, hogy a pályázati időszak befejezését követően több mint 20 munkavállaló szerződését meghosszabbították – mondta a hirek.unideb.hu portálnak a Megváltozott Munkaképességűek Szolgáltató Központjának vezetője.

Kövér Tamás hangsúlyozta: a cél továbbra is segíteni a megváltozott munkaképességű munkavállalókat és álláskeresőket a számukra megfelelő munkakör megtalálásában.

A központ továbbra is várja azok jelentkezését, akik tartós betegséggel élnek, vagy hosszabb idő óta betegállományban vannak, hiszen segítséget kaphatnak abban, hogy munkaviszonyuk megtartása mellett megváltozott munkaképességű munkavállalóként megkaphassák életminőségük javításához azt a juttatást, amit ebben a helyzetben a társadalom és az egyetem biztosít.

Bővebb információ: Bodnár Istvánné rehabilitációs foglalkoztatási referens (bodnar.istvanne@unideb.hu).

Sajtóközpont - BZs