The Lion King musical az oDEonban

Idei első saját bemutatójára készül az oDEon Egyetemi Színház. Ezúttal a The Lion King (Oroszlánkirály) című musicalt dolgozzák fel. A nagysikerű Hairhez hasonlóan ezt a produkciót is a Debreceni Egyetem külföldi hallgatóiból álló autentikus társulat viszi színre.

Az 1994-es klasszikus animációs film alapján készült 1997-es musical legújabb feldologázását április 24-én és 25-én mutatják be a Debreceni Egyetem Böszörményi úti színházában. Elton John és Tim Rice kétfelvonásos, több mint egy tucat dalt felsorakoztató közös Broadway-darabja hangos sikert aratott a világ több színpadán. Az egyetemi színház külföldi hallgatóiból álló társulatának köszönhetően egyedi hangulatú produkció kerül majd az oDEon színpadára.

- Nagyon nagy sikere volt a Hairnek, imádta a magyar és a külföldi közönség is, ehhez hasonló nagy dobást szerettünk volna bemutatni a folytatásban is. Akkor tizenhárom országból érkezett hallgató játszott együtt a színpadon, ennek szellemében kerestünk érdekes és látványos előadást, olyat, amibe sikeresen beilleszthetjük a társulatunkat. Mindenféle szempontból tökéletes választás az Oroszlánkirály, hiszen a fiatalok hangi adottságai és a nemzetköziség tekintetében minden adott volt ahhoz, hogy létrejöhessen a produkció. Már a premier előtt borítékolható, hogy nagy siker lesz. Noha rajzfilmadaptációról van szó, de a meséket sem kizárólag a gyerekek nézik, így az előadás biztosan utat talál az idősebb korosztály felé is. A mondanivalója, a képi világa és a zenei anyag kortól független, mindenki számára szórakoztató lehet – nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak Végh Veronika, az oDEon Színház vezetője.

Akárcsak a Hairben, a The Lion Kingben is tizenhárom országból 25 egyetemi hallgató szerepel majd, például indiai, mexikói, orosz, iráni, numíbiai, kenyai, dél-afrikai, brazil fiatalok bújnak majd az oDEon saját tervezésű jelmezeibe, melyek a Broadway-darab alapján készültek ugyan, de mégis egyediek, akárcsak a díszlet. Az előadás során a LED-falat is használni fogják, melyen olvasható lesz az angol nyelvű darab magyar felirata, emellett olyan animációk is megjelennek majd rajta, amelyek illeszkednek a színpadi történésekhez – tette hozzá az egyetemi színház vezetője. 

Az Oroszlánkirály című musicalt április 24-én és 25-én, hétfőn és kedden 18 órától játsszák az oDEonban.

A jegyek iránt érdeklődni az odeon@zenetheatrum.hu email-címen lehet.

Sajtóközpont - BZ