Kulturális előadás a Konfuciusz Intézetben

„A magyar és a kínai kultúrák közötti kommunikációs különbségek” címmel a Bank of China (CEE) Ltd munkatársai tartottak online angol nyelvű előadást kedden a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Konfuciusz Intézet Lectures on Chinese Culture kurzusa keretében.

A Bank of China 1912-ben alakult, magyarországi képviselete 1997-ben kezdte meg működését. Mérlegfőösszege 2017-re elérte a 6 milliárd USD-t, ezzel hazánk első tíz közötti bankjává nőtte ki magát, mára pedig a top 5 között tartják számon a magyar bankszektorban.

- Nemzetközi elismertségét és sikerét egyaránt mutatja, hogy a 2008-as nyári olimpia és a 2022-es, Pekingben rendezett téli olimpia hivatalos bankja volt – ismertette a Bank of China globális szerepét, társadalmi és gazdaságpolitikai szerepvállalását Tan Miao, a cég osztályvezető-helyettese.

- Az általános jogból eredő szabályok általában kötelezőek, de problémákat okoznak, ha azok ellentmondanak a kínai gyakorlatnak. Ezekben az esetekben a kínai vezetésnek ügyvédek közreműködésével szükséges részletesen elmagyarázni, hogy a magyar eljárásmód miért nem igazítható egyes anyaországi gyakorlatokhoz – magyarázta előadásában a kínai és magyar szemléletbeli különbség lényegét Bakos Péter Senior Relationship Manager.

A Bank of China támogatja az oktatási ágazatot, és számos stratégiai partnerséget és együttműködést hozott létre az egyetemi partnerekkel Kínában és szerte a világon.

–  Mindezek alapján bízhatunk abban, hogy a cég és a Debreceni Egyetem is támogatja a hosszútávú együttműködést, a kölcsönös elkötelezettséget, amelyek mind oktatási, mind pedig kulturális programok közös szervezésében valósulhatnak meg a jövőben – mondta köszöntőjében Cui Xianjun, a Debreceni Egyetem (DE) Bölcsészettudományi Kar (BTK) Konfuciusz Intézetének kínai igazgatója.

A rendezvény zárásaként Csontos Pál, a DE BTK Konfuciusz Intézet magyar igazgatója köszöntötte a megjelent hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából.

Sajtóiroda - BZs