A Klinikai Központban járt a BMW küldöttsége

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában tett kétnapos látogatást a BMW Group Gyár Debrecen delegációja. A vállalat képviselőit Szabó Zoltán professzor, a Klinikai Központ elnöke fogadta. A küldöttség a Nagyerdei és a Kenézy Gyula Campuson folytatott megbeszéléseken ismerhette meg a Klinikai Központ szervezeti egységeinek működését, valamint a betegellátással kapcsolatos jövőbeli terveket.

A Debreceni Egyetem, a Klinikai Központ és a BMW vezetősége között már tavaly elkezdődtek az egyeztetések a jövőbeli együttműködés lehetőségeiről, melynek egyik kiemelt területe a betegellátással kapcsolatos fejlesztési irányvonalak áttekintése. Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke csütörtökön a Kenézy Gyula Campus Elnöki Hivatalában fogadta a vállalat delegációját.  A megbeszélést követően a küldöttség tagjai csütörtökön és pénteken kilenc klinikai szervezeti egységet látogattak meg a Kenézy Gyula Campuson és a Nagyerdei Campuson.   

-    A BMW egészségügyi vezetői betekintést kaptak a Klinikai Központ működésébe, megismerhették az európai színvonalú betegellátási tevékenységünket mind a konzervatív, mind pedig a sebészeti szakmák részvételével. Fontos része volt a látogatásnak a sürgősségi betegellátó rendszer áttekintése – emelte ki Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke.  

A delegáció tagjai (Holger Kuegler, Franziska Hofmeier, Tamás Hajnalka) a Sürgősségi Klinika mellett megtekintették többek között a Szülészeti és Nőgyógyászati, az Ortopédiai és Traumatológiai, az Onkoradiológiai, valamint a Gyermekgyógyászati Klinikát.

Szabó Zoltán professzor a megbeszéléseken hangsúlyozta, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központja az elmúlt két évben nagy mértékben fejlesztette a betegtájékoztatás és a kommunikáció angol és német nyelvű rendszerét, ezzel is segítve a Debrecenben működő vállalatok – többek között a BMW – ellátásra szoruló külföldi munkavállalóinak eligazodását, tájékoztatását. 

-    Jelentős korszerűsítést hajtottunk végre az idegennyelvű betegtájékoztatás és kommunikáció érdekében. Ennek részeként a magyar mellett angol és német nyelvű betegirányító táblák, tájékoztatók, feliratok és monitorképek segítik az eligazodást. Emellett fontos kiemelni, hogy elindult a Klinikai Központ angol és német nyelvű weboldala és a Debreceni Egyetem létrehozott egy angol nyelvű telefonos applikációt, a Mediversity-t, amely segíti a megfelelő épületek, szakrendelések és orvosok gyors megtalálását. Ezek a fejlesztések a BMW debreceni gyárában dolgozók eligazodását és tájékoztatását is szolgálni fogják – hangsúlyozta a Klinikai Központ elnöke. 

A BMW delegációjának tagjai a jövőbeli tervezett egészségügyi fejlesztésekről is tájékozódhattak a Klinikai Központban tett kétnapos látogatás során. 

Sajtóközpont - CzA