Kitüntetett egyetemi oktatók

Megtartotta hagyományos közgyűlését a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Debreceni Akadémiai Bizottsága (DAB). A szerdai rendezvényen beszámoló hangzott el a testület előző évben végzett munkájáról, és átadták a DAB elismeréseit is.

Az MTA DAB Székház Bognár Rezső termében február 23-án rendezett eseményen Freund Tamás, az MTA elnöke online köszöntötte a résztvevőket, ezt követően Páles Zsolt, az MTA DAB elnöke tartotta meg évértékelő beszámolóját, míg a szakbizottságok munkáját Hodossy-Takács Előd, az MTA DAB főtitkára összegezte.

A közgyűlésen adták át az MTA DAB elismeréseit is. Pro Scientia Érmet vehetett át Kun Ferenc, a Debreceni Egyetem (DE) Természettudományi és Technológiai Kar (TTK) Fizikai Intézetének professzora és Paragh György, DE Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) Belgyógyászati Intézetének professzora.

DAB Plakett díjban részesült Hajdu Lajos, a DE TTK Matematikai Intézet professzora, Kovács Béla, a DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszertudományi Intézetének professzora, Panyi György, a DE ÁOK Biofizikai és Sejtbiológiai Intézet professzora és Pusztai Gábor, a DE Bölcsészettudományi Kar Néderlandisztika Tanszékének vezetője.

Az ünnepségen DAB Elismerő Oklevélben részesült Cserép Zsuzsanna, az MTA DAB Klub közművelődés-szervezője.

Sajtóiroda – BZs

Fotó: MTA DAB