Khan Rajiullah Joey (1971-2023)

Életének 52. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Khan Rajiullah Joey, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus korábbi belgyógyász szakorvosa, az egykori debreceni Kenézy Kórház égisze alatt működő MedHotel és az Ápolási Osztály Kiemelt Ápolási részlegének vezetője.

Khan Rajiullah Joey általános orvosi diplomáját 1995. május 23-án szerezte a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. Belgyógyászati szakvizsgája mellett hipertonológus szakképesítéssel is rendelkezett, így tudását több egészségügyi területen sikerrel kamatoztatta.

2001. november 12-én az egykori Kenézy Gyula Kórház II. Belgyógyászati Osztályán kezdte meg gyógyító tevékenységét. 2008. júniusában nyílt meg az intézmény MedHotel részlege, melyet csaknem 12 évig vezetett, és aktív résztvevőként irányította az elsősorban külföldi betegek egészségügyi ellátását.

2020 márciusát követően, egészen 2022. szeptember 30-ig a Belgyógyászati Klinika D épület Belgyógyászati Rehabilitáció és Ápolás szervezeti egységben kimagasló szakmai színvonalon, vezetőként látta el gyógyító munkáját.

A betegellátás területén kifejtett áldozatos, példaértékű munkája, hozzáértése, a betegek gyógyítása iráni elkötelezettsége Kollégái és páciensei elismerését is kivívta.

Halálával pótolhatatlan űr keletkezett nemcsak a családjában, hanem a szakmai életben egyaránt. A magas szintű gyógyítás és betegellátás iránti szakmai elhivatottsága, valamint nyitott személyisége méltán tette őt ismertté és elismertté.

Emlékét a Debreceni Egyetem Klinikai Központja megőrzi és tisztelettel átadja a jövő nemzedékeinek.

Khan Rajiullah Joey-t a Debreceni Köztemetőben helyezték örök nyugalomra.

Sajtóközpont