A jövő programozói versenyeztek

A csapatmunkát, valamint a fiatalok algoritmikus programozói tudását fejlesztette a Debreceni Egyetem Informatikai Kara által rendezett Regionális Programozói Csapatverseny, melyre nemcsak Debrecenből, hanem a régió több nagyvárosából is érkeztek versenyzők.

A Debreceni Egyetem Informatikai Kara a hagyományos programozóversenyén népszerűsítette képzéseit annak érdekében, hogy minél több fiatal számára tegye vonzóvá az intézményt, különös tekintettel az éppen felvételi előtt állókra.

A covid-járvány óta most vettek részt a legtöbben a kiíráson, harmincnégy középiskolás és hét egyetemi csapat indult a regionális szintű megmérettetésen.

Baran Sándor, a DE IK tudományos és pályázati dékánhelyettese a verseny megnyitóján kiemelte, hogy a rendezvény tökéletesen illeszkedik a kar beiskolázási stratégiájába.

- A tavalyi évhez képest jelentősen növeltük a versenyzői létszámot. Az a célunk, hogy minél több fiatal megismerje a kar tevékenységét, az oktatási helyszíneket, és remélhetően minél többen kedvet kapnak ahhoz, hogy itt folytassák majd a tanulmányaikat. A verseny ismeretterjesztő jellegét erősíti az is, hogy több, a megmérettetést támogató vállalati partnerünk is bemutatkozik. A nagy részvételi kedv is azt bizonyítja, hogy a középiskolások körében egyre többen érdeklődnek az informatika és a Debreceni Egyetem iránt – fogalmazott a dékánhelyettes.

A képzések népszerűsítése mellett a kar célja volt az is, hogy fejlessze a fiatalok együttműködési képességeit és a feladatok megoldása közben megtanuljanak csapatban gondolkodni.

A megmérettetésre Hajdú-Bihar mellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben működő oktatási intézményekből, valamint határon túlról is érkeztek csapatok.

A Regionális Programozói Csapatversenyen vasárnap délután hirdettek eredményt, a legjobbaknak járó díjakat a Debreceni Egyetem Informatikai Kar dékánhelyettese adhta át.
 

Középiskolás kategória
I.helyezett - this.tmp - Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda, Kisvárda - Jenei Marcell, Kovács Kristóf
II. helyezett - Fazekas-igazi - Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen - Görömbey Tamás, Tran Dávid, Vámosi Bendegúz Péter
III. helyezett - nullptr - Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium, Nyíregyháza - Ónadi Péter, Veres Zsolt

Egyetemista kategória
I.helyezett - Bohócok - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Barabás Martin, Gallik Zoltán György
II. helyezett - mink - Debreceni Egyetem Informatikai Kar, Óbudai Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Hajnal Szabolcs, Jedla Martin, Molnár Máté
III. helyezett - Az a skót falu - Debreceni Egyetem Informatikai Kar - Bánvölgyi Bence, File Tibor József, Károly Kinga

Neuron Technológiai Megoldás Különdíj
Középiskolás kategória: Fazekas-igazi - Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen - Görömbey Tamás, Tran Dávid, Vámosi Bendegúz Péter
Egyetemista kategória: Az a skót falu - Debreceni Egyetem Informatikai Kar - Bánvölgyi Bence, File Tibor József, Károly Kinga

Az esemény támogatói voltak:
Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft, Neuron Software, Nokia, 

Sajtóközpont - BZ