Irány Erdély!

Szombaton Gyergyószentmiklós, másnap Csíkszereda lesz az állomás a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata számára. A női és a férfi futsalosok is idegenben lépnek majd pályára, míg röplabdázóink és kéziseink itthon gyűjthetik be a pontokat.

Jégkorong
Erdélyben játszik a hétvégén a DEAC jégkorongcsapata az Erste Liga alapszakaszának második körében. A fekete-fehérek február 24-én, szombaton 17:30-tól a Gyergyói HK vendégei lesznek, vasárnap 17:30-kor pedig a Sport Club Csíkszereda otthonában játszanak.

Futsal
A férfi futsal NB I-ben megkezdődnek a felsőház küzdelmei. A DEAC az 1. fordulóban Kecskeméten lép pályára, a mérkőzést február 23-án, pénteken 18:30-kor játsszák a Messzi István Sportcsarnokban.

A női NB I-ben az éllovas DEAC február 25-én, vasárnap 15 órakor a dunaújvárosiakkal mérkőzik meg idegenben.

Kézilabda
A DEAC kézilabdacsapata 2024-ben még nem kapott ki az NB I/B-ben, a veretlenségi sorozat február 24-én, szombaton 17 órától a DESOK-ban, a Békés elleni mérkőzésen folytatódhat. A harmadik helyezett ellenfél is önbizalomtól duzzadva várhatja az ütközetet, hiszen idén mindhárom meccsét megnyerte.

- A békésiekkel rendre kiélezett mérkőzéseket szoktunk játszani, szerintem most is nagy csatát láthatnak a szurkolóink – kezdte Mándi Norbert vezetőedző. – Nem kell azzal foglalkoznunk, hogy vetélytársunk jelenleg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán áll. Egyértelműen az a célunk, hogy a veretlenségi sorozatunk ne szakadjon meg a hétvégén. Annyit elárulhatok, hogy készülünk egy-két újdonsággal, amivel a reményeink szerint meglephetjük a vendégeket – fogalmazott a szakvezető.

A bajnoki farsangi hangulatban zajlik majd, a legötletesebb jelmezben érkező drukkereket díjazni fogja a klub, emellett a tervek szerint a szünetben büntetődobó-verseny lesz.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdacsapata február 22-én, csütörtök este a MAFC otthonában heroikus küzdelemben 3:2-es győzelmet aratott. Sok idő nincs a pihenésre, mert Fodor Antal tanítványai vasárnap újabb Extraliga-mérkőzést játszanak, ezúttal a címvédő Fino Kaposvár lesz az ellenfél 18 órától a DESOK-ban.