yoUDay a Maradj Otthon! Fesztiválon

A yoUDay is bekerült a Maradj Otthon! Fesztivál programjába. Több mint tízezren látták egy nap alatt a Debreceni Egyetem tavalyi teltházas évindító stadionshowjának rövidített összefoglalóját a legnagyobb közösségi felületen.

Több mint húszezren buliztak együtt tavaly szeptember 18-án a Debreceni Egyetem tanévnyitó stadionshow-ján a Nagyerdei Stadionban.

Az egyetemi előadókat és sztárokat felvonultató látványos rendezvényen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói, a Sonus Ütősegyüttes és az oDEon tagjai mellett fellépett az Animal Cannibals együttes, Sári Évi és Vastagh Csaba énekesek, az Abrakazabra zenekar, a DEAC sportolói, Heincz Gábor, Nika, Ruzsa Magdolna, Éliás Gyula Jr., a Follow The Flow, a Kowalsky meg a Vega, valamint a Valcer Táncstúdió táncosai. Az est különlegessége volt a századik születésnapját ünneplő DEAC játékosainak megjelenése a színpadon. 

A yoUDay legjobb pillanatait örökítette meg a most a Facebookon megosztott 47 perces összefoglaló film, miután a yoUDay szervezői is csatlakoztak a Maradj Otthon! Fesztiválhoz:

https://www.facebook.com/campusfesztival/videos/2289429261351389

A virtuális fesztivál arra ösztönözni a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat és maradjanak otthon.

Süli András, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. programigazgatója a hirek.unideb.hu-nak elmondta: a Campus Fesztivál illetve a Nagyerdei Víztorony jóvoltából az elkövetkezendő hetekben is lesznek debreceni tartalmak a Maradj Otthon! Fesztivál virtuális programjában.

Április 22-én, szerdán 18 órakor a tavaly decemberi, debreceni Tankcsapda koncertből kerülnek fel exkluzív részletek a Campus Facebook-oldalára. Április 29-én, szintén 18 órai kezdettel a 30Y zenekar húszéves jubileumára megjelent könyv kapcsán online könyvbemutatót tartanak, mely a Nagyerdei Víztoronyban május 1-jére tervezett, de 2021-re halasztott évadnyitó 30Y koncertre jelent némi „gyógyírt”. A könyvbemutató a Nagyerdei Víztorony Facebook oldalán lesz élőben követhető, a könyv alkotói és a zenekar tagjai is jelen lesznek virtuálisan a beszélgetésen. Május első szerdáján pedig Debrecen egyik frissen feltűnt zenei tehetsége, Dánielfy Gergő ad kanapékoncertet, szintén a Víztorony oldalán.

Az idei, sorrendben 5. yoUDayt, - amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi - szeptember 16-án tartják a Nagyerdei Stadionban.


Sajtóiroda - OCs