A Debreceni Egyetem Klinikai Központban feloldották a koronavírus-járvány miatt 2021. november 1-től bevezetett látogatási tilalmat.

Müller Cecília országos tisztifőorvos 2022. március 3-ai határozatával hatályon kívül helyezte a járványügyi megelőző intézkedésként 2021. november 1-jétől hatályos látogatási tilalmat elrendelő határozatot. Az egészségügyi intézményekben történő látogatásra vonatkozóan az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendelkezései az irányadóak.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ intézkedése nyomán a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campusán, valamint Kenézy Gyula Campusán 2022. március 7-től feloldották a látogatási tilalmat.

A betegellátás biztonsága érdekében azonban egyes klinikai egységeknél továbbra is maradnak részleges korlátozások, illetve szabályozások. A betegek és a hozzátartozóik az érintett klinikán kaphatnak információt a látogatásokkal kapcsolatban. A járványügyi szabályok betartásának kötelezettsége továbbra is fennáll.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ vezetése számít a betegek és hozzátartozóik együttműködésére, megértésüket és türelmüket köszöni.

Sajtóiroda