Vállalati támogatás a korszerű oktatáshoz

Korszerű számítógépekkel és új dizájnnal várja a hallgatókat mostantól a Debreceni Egyetem két informatikai terme a Gazdaságtudományi Karon. A beruházások a K&H Bank támogatásával valósultak meg, a pénzintézet 100 laptopot ajánlott fel oktatási célra.

A DE GTK megalakulása óta az egyik legnagyobb kar a Debreceni Egyetemen, de még soha annyi hallgató nem kezdte meg ott a tanévet, mint idén: több mint 5100-an iratkoztak be különböző szakjaira. Többek között ezért jelentős annak a két tanteremnek a korszerűsítése, amelyeket egy vállalati partner K&H aktív támogatásával korszerűsített az intézmény. 

- Manapság sokat halljuk, hogy a felsőoktatásnak ki kell nyitnia a kapuit, és nem szabad elefántcsonttoronyként működni sem az oktatásban, sem a kutatásban, vagy a vállalatokkal való együttműködés terén. A Debreceni Egyetem már több mint 10 éve él ezzel a lehetőséggel, az oktatási-kutatási programok egyeztetésén túl, beengedjük a vállalatokat a tantermekbe is. Van olyan cég, amely kurzusokat vállal fel, vagy hallgatókat fogad, és vannak olyanok is, amelyek segítik az oktatási körülményeinket javítani, modernebbé tenni. Ezt tükrözi a K&H Bankkal közösen megvalósított mostani beruházás is – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár a DE GTK pénteki tanteremátadóján. 

A kar és a pénzintézet együttműködése révén két 50 fős tanterem kapott új arculatot, korszerű laptopokat a Böszörményi úti campuson. 

 - A hatékony oktatáshoz és a vizsgáztatáshoz elengedhetetlen a megfelelő felszereltségű számítógép-terem, ezért nagyon örülünk, hogy ezzel bővült az infrastruktúránk. A Gazdaságtudományi Kar évek óta kiemelten kezeli a vállalti partnerséget a legkülönbözőbb színtereken. A K&H-val való kapcsolatunk egy végzett hallgatónk révén 14 évre nyúlik vissza, a bank azóta folyamatosan fogadja hallgatóinkat szakmai gyakorlatra, és nyitottak vagyunk arra is, hogy kutató-, vagy akár duális partnerként is együtt dolgozzunk – emelte ki Fenyves Veronika dékán. 

A pénzintézet szakemberei az elmúlt években számos alkalommal tartottak előadást a diákoknak a bank működéséről, digitalizációról, az aktuális kampányokról, befektetésekről. Az egyik ilyen esemény adta az ötletét annak, hogy számítógépekkel is támogassák a kar munkáját.


- A legutolsó előadásnál sajnos technikai okok miatt nem sikerült az egyik kollégánk online behívása. Így jött az ötlet, hogy talán tudnánk segíteni a számítástechnikai eszközök cseréjében. Ezzel a gesztussal is szeretnénk – immár a tantermek szponzoraként – az eddigi jó kapcsolatunkat tovább mélyíteni – részletezte Molnár Gergő, a K&H Bank marketing és digitális értékesítés vezetője.

A bank különböző területein eddig több mint száz debreceni hallgató szerzett szakmai tapasztalatot hosszabb, vagy rövidebb gyakorlati programban. Sőt, többen munkát is vállaltak már a pénzintézetben, akár vezető pozícióban is. 

- A kar egykori diákjaként különösen fontosnak tartom, hogy a bank és az egyetem közötti együttműködés folyamatos és sikeres legyen. Ennek a folyamatnak egy nagyon fontos mérföldköve az, ami most itt létrejött. Biztos vagyok benne, hogy egyre több területen tudunk majd közösen gondolkodni, ami a hallgatóknak óriási előnyt jelent majd – tette hozzá Gajdics Péter, a K&H Bank területi vezetője.  

A kapcsolat kialakításában fontos szerepe volt Bittner Beáta adjunktusnak és a Mag Praktikumnak is, amely gyakorlatszervező központként segít abban, hogy a hallgatók érdeklődésüknek és igényeiknek megfelelő szakmai partnerre találjanak. 

Sajtóközpont-TB