Uni-fitten kezdjük az évet

Keményen edzel, de nincs meg a kellő eredménye? A Debreceni Egyetem szakemberei elárulják, hogyan sportolhatsz a leghatékonyabban. Gyere el a FőnixFittre, ahol több óratípuson is tesztelheted a tested reakcióit, amiket szakértők segítenek kiértékelni.

Kelet-Magyarország legnagyobb fitneszrendezvényén most először saját színpaddal várja a mozogni vágyókat az UNIFIT. A Debreceni Egyetem fitneszközpontjának edzői deepwork, hot iron, pilates, tae bo, mobilizáció gerinctréning, harcművészeti, piloxing, fitt-cross, valamint body shape alakformáló tréningekkel készülnek a sportparádéra. Az időpontok és a további részletek ide kattintva érhetők el.

Sőt, aki szeretné, az UNIFIT-órák alatt az edzés hatékonyságát is megmérettetheti.

-  A 9 óra 40 perckor kezdődő hot-iron órán az az első nyolc vendég vehet részt a Polar intelligens pulzusmérésen, aki posztol egy képet az Instagramon a rendezvényről, és kommentbe aláírja a saját neve mellé a #SETdebrecen szöveget. Ők az edzések után személyre szóló, egyedi szakmai orvosi kiértékelést is ingyenesen kaphatnak. A további órák alatt érkezési sorrendben vehetnek részt az érdeklődők a méréseken, jelentkezni az UNIFIT színpada melletti standon lehet – tájékoztatott Dékán Tamás, az egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központjának (SET) ügyvezetője.

A SET munkatársai emellett további ingyenes vizsgálatokkal (fizikoterápia, funkcionális mozgásminta-szűrés (FMS), testösszetételmérés) várják a sportparádéra látogatókat az emeleten felállított standnál. A mérésekre a helyszínen lehet regisztrálni. 

Aki pedig a tudatos sportolás praktikái, a helyes táplálkozás, a sportsérülések megelőzési lehetőségei, valamint az erőnléti edzés és a sporttudomány kapcsolata iránt érdeklődik, annak a Debreceni Egyetem húszperces előadásait ajánljuk, melyek 10 órakor kezdődnek.

- Fontosnak tartjuk, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rekreációs és szabadidős edzést kellő tudatossággal végezzék az amatőr sportolók. Előadásainkon többek között azt mutatjuk be számukra, hogyan tehetik még hatékonyabbá a mindennapi testmozgást úgy, hogy elkerüljék az ebből fakadó sérüléseket és a negatív élményeket – hangsúlyozta Balogh László, az egyetem Sporttudományi és Koordinációs Intézetének igazgatója. 

A január 12-i rendezvényen több sztrárvendég is órát tart majd a Főnix Csarnokban: Béres Alexandra, Sifter Tímea, Czégel Erika, Katus Attila és Tatarek Rezső mellett idén is helyet kap a nagyszínpadon a debreceni oktatók színe-java. A programok között kangoo, world jumping, WALKenergie és indoor cycling maraton is szerepel.
Kelet-Magyarország legnagyobb fitneszrendezvényére már egy mozijegy áráért lehet belépőt váltani. További információk www.fonixfitt.hu oldalon találhatók.

Sajtóiroda-TB