Újrahasznosított tudás

Már nem használt tankönyveikkel támogathatják alsóbb éves társaikat a Debreceni Egyetem végzősei. A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár által indított kezdeményezéshez csatlakozók az Élettudományi Könyvtár földszintjén adhatják le felajánlásaikat.

A DEENK-ben évről-évre folyamatosan gyűlnek azok a könyvek, melyeket végzős diákok ajánlanak fel tanulmányaik befejeztével. A könyvtár ezért úgy döntött, hogy az egyetem jelenlegi polgárai számára is hozzáférhetővé teszik az állományt, ezáltal teljesülhet a DEENK részéről a könnyen elérhető és bővíthető tudás támogatása.

Fogadj örökbe egy könyvet! címmel indította útjára a kezdeményezést a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára azzal a céllal, hogy segítsék tanulmányaikban az intézmény jelenlegi hallgatóit.

A DEENK egy közösségi polcot nyitott az egyetemistáknak, ide kerülnek az adományozott könyvek, melyek leginkább az orvos- és élettudományok területén kínálnak hasznos olvasmányokat. Aki talál számára szükséges kiadványt, egyszerűen leemelheti a polcról és örökbe fogadhatja a tankönyvet.

A közösségi kezdeményezés folyamatos, a DEENK várja a végzett hallgatók felajánlásait, így bővítve a jelenleg rendelkezésre álló tankönyvállományt. A könyveket az Élettudományi Könyvtár földszintjén, a bejárattal szemben található Adopt a book! ponton lehet megtalálni, leadni pedig szintén a földszinten lévő ügyfélszolgálati pultban lehet, a DEENK munkatársainál.

Sajtóközpont - BZ