Nyílt napok – vár a Debreceni Egyetem gimnáziuma!

Óralátogatásokon, iskolai bejáráson, szülői értekezleten ismerhetik meg a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája gimnáziumi feladatellátási helyének képzési kínálatát az iskolaválasztás előtt álló fiatalok és szüleik. A Csengő utcai feladatellátási helyen, a Kossuth Gimnáziumban november 7-én, kedden a 4 és az 1+4 évfolyamos képzés nyílt napjára várják az érdeklődőket, míg november 8-án, szerdán a hatévfolyamos képzést mutatják be.

November 7-én, kedden a nyolcadikos diákok óralátogatásokon, tudományos kísérleteken vehetnek részt, valamint megismerhetik a gimnázium életét. 17 órától szülői értekezletet tart az iskola vezetősége, melyen bemutatják a gazdasági, jogi-kommunikációs tagozatot, a műszaki és az orvosi-gyógyszerészeti képzést, valamint az 1+4 évfolyamos nyelvi előkészítő osztályt.

November 8-án, szerdán a hatosztályos képzésbe jelentkező diákok és szüleik számára a tájékoztatót reggel 7:45-től tartja az intézmény vezetője, ezután a hatosztályos képzésbe jelentkezők is részt vehetnek óralátogatásokon és kísérleti bemutatókon, valamint megismerhetik a gimnázium épületegyüttesét.

- A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája az elődintézmények hagyományainak folytatója. A város és a régió tehetséges, továbbtanulni szándékozó diákjait várjuk intézményünkbe, függetlenül attól, hogy melyik általános iskolában kezdték tanulmányaikat. A Kossuthban az innovatív technikákat a bevált hagyományos tanítási-tanulási formákkal ötvözve értük el, hogy felsőoktatási felvételi eredményeink meghaladják a 95 százalékot, és büszkék vagyunk szép versenyeredményeinkre is – mondta a hirek.unideb.hu-nak Denichné Hajdu Tímea, a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája igazgatója.

Az intézményvezető kiemelte, hogy az idegen nyelven történő kommunikáció nélkülözhetetlen szerepe miatt valamennyi osztályban nagy hangsúlyt fektetnek a nyelvi oktatásra. A diákok az angol, a német, a francia, az olasz, a spanyol és az orosz nyelvek közül választhatnak.

- Az intézményben most befejeződött modernizálásnak köszönhetően egyebek mellett az informatikai képzésünk teljes technikai háttere megújult. Így a jelentkező fiatalokat modern környezetben, a legfejlettebb informatikai rendszerrel felszerelt közegben fogadhatjuk. A színes diákélet legkiemelkedőbb eseményei a Fecske-hét, a diákönkormányzati nap, de élményforrást jelentenek a főzőversenyek, a hétvégi túrák vagy a sí- és vízi táborok is – tette hozzá Denichné Hajdu Tímea.

A Csengő utcai feladatellátási hely nyílt napjának részletes programja elérhető az alább linken: https://kossuthgimn.unideb.hu/hirek/nyilt-napok-8-es-6-osztalyosoknak-k…

Sajtóközpont - ÉE