Megmozdult Debrecen

A SET Központban mutatták be a május elején megrendezett „Mozdulj EGYÜTT Debrecen – 10 nap a mozgás jegyében” eseménysorozat eredményeit. A kampányhoz a Debreceni Egyetem több ponton, például a DEAC Családi Nappal vagy a DEDM 24 órás mozgáskihívásával is kapcsolódott.

A több ezer embert megmozgató programsorozaton számos városi és egyetemi program, kezdeményezés kapcsolódott össze a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter és a Debreceni Sportcentrum koordinálásában. A kampányhoz városi cégek és szervezetek is csatlakoztak, melyben az EDC Debrecen Nonprofit Kft. működött közre.

A bekapcsolódókat egy közös cél vezérelte: ösztönözni a testmozgást és az egészséges életmódot, valamint motiválni egymást a jobb közérzet és egészség elérésében.

Az eseményt értékelő sajtótájékoztatón Dékán Tamás, a „Mozdulj EGYÜTT Debrecen” sorozatát szervező MSE Klaszter, valamint a SET Központ ügyvezetője kifejtette: nagy örömükre szolgált, hogy sok cég kapcsolódott be a kampányba, melynek célja a sportos és egészséges életmód hangsúlyozása volt.

A vállalatokat összefogó EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ ügyvezetője, Pécskay Zoltán a „Mozdulj EGYÜTT Debrecen” programot méltatva hozzátette: ha egy-egy cég indít valamilyen aktivitást, akkor annak üzenete még jobban eléri a munkatársakat, hozzájárulva ezzel egészségük megőrzéséhez.

Voltak, akik irodai tornát, voltak, akik csocsóbajnokságot rendeztek, egy vállalat munkatársai körbefutották a Balatont az UB-n, míg mások templomtorony-túrát szerveztek kollégáiknak, 16 emeletet másztak meg.

A cégek és az egészséges életmód kapcsolatáról szólva Szántó Sándor, a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ orvosigazgatója, a Debreceni Egyetem Sportorvosi Tanszékének vezetője kiemelte: a tradicionális sportegyesületek mellett szoros a szakmai együttműködésük a helyi vállalatokkal is. A BMW gyár fizikoterápiás egységének működését például a SET biztosítja, emellett egészségheteket, szűrőprogramokat is szerveznek vállalatok számára egy közös célért.

- Azt gondolom, hogy ez a kezdeményezés jó alapot teremtett arra, hogy a későbbiekben szisztematikusan tudjuk javítani a vállalatok és a SET Központ együttműködését azért, hogy egészségesebb és motivált munkavállalókkal dolgozhassanak – hangsúlyozta a szakember.

A „Mozdulj EGYÜTT Debrecen – 10 nap a mozgás jegyében” kampányhoz 12 debreceni cég csatlakozott, melyek képviselői emlékplaketteket vehetettek át a szerdai eseményen.

Sajtóközpont – PKZs