Karate: EB- és OB-aranyat nyertek hallgatóink

Európa- és magyar bajnoki címet is bezsebeltek a Debreceni Egyetem hallgatói a hétvégén. Magyar Levente az U21-es korosztályban bizonyult a kontinens legjobbjának középsúlyban, Nagy Máté pedig a -60 kg-os súlycsoport felnőtt magyar bajnoka lett.

Barcelona adott otthont május 12-14. között a 11. IKO Matsushima, Kyokushin Karate Európa-bajnokságnak, amelyen az ifjúsági korcsoporttól a felnőtt, senior és masters korosztályig egyaránt tatamira léptek versenyzők. A Debreceni Egyetem testnevelés-gyógytestnevelés szakos hallgatója, Magyar Levente spanyol és örmény ellenfelét legyőzve jutott el a döntőig, ahol szintén egy spanyol sportolóval szemben aratott diadalt. 

Az U21-es korosztály új középsúlyú Európa-bajnoka tavaly nyáron tett 1 danos mestervizsgát, a kontinensviadalra pedig már februárban megkezdte a felkészülést. Legközelebb a szolnoki világkupán szeretne érmet szerezni, júniusban. 

A hétvégén egy magyar bajnoki cím is született ugyanebben a sportágban. Nagy Máté, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar kereskedelem és marketing szakos hallgatója szombaton mérkőzött meg hazánk legjobbjaival az UTE Megyeri úti jégcsarnokában. A kétnapos megmérettetésre, mely a felnőttek között a hazai rendezésű világbajnokság kvalifikációs versenye is volt, 40 egyesület több mint 800 sportolója érkezett.  

Nagy Máté U21-es versenyző, de edzőjével úgy döntöttek, hogy ezúttal a felnőtt mezőnyben tesz próbát. Megérte, hiszen Máté 7:2 arányban nyerte első mérkőzését a tavalyi magyar bajnok Szabó Marcell ellen. A következő körben a kategória legrutinosabb versenyzőjét, az UTE-s Kiss Andrást lepte meg, végül az MTK-s Csöppű Bence elleni meccsét is magabiztosan hozta 2:0-ra, így három győzelemmel a -60 kg magyar bajnoka lett.

Sajtóközpont - TB