Fogorvosok továbbképzése

A fogorvostudomány legújabb vívmányait mutatják be április 11-13. között a Debreceni Fogászati Napokon. Az ország egyik legszínvonalasabb szakmai találkozóját 20. alkalommal szervezte meg a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Kara.

A továbbképző konferencián minden évben a legfrissebb szakmai eredményeket, módszereket, eszközöket mutatják be. A gyakorló fogorvosok szakmai továbbképzése mellett a rendezvény a fogorvostan-hallgatók számára is kiváló kitekintési lehetőséget nyújt a legújabb hazai és nemzetközi újdonságokra.

- A hallgatói kezdeményezésre 1999-ben indult, akkor még csak egynapos rendezvény két évtized alatt az ország legjelentősebb szakmai fórumává vált. Karunk kiváló oktatóinak előadásai mellett az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén ismét sikerült néhány elismert nemzetközi szaktekintélyt meghívnunk. Angliából és Finnországból érkeznek előadók, akik tudásukat, szakmai ismereteiket és a legújabb kutatások eredményeit fogják megosztani velünk – tájékoztatott Bágyi Kinga, a DE Fogorvostudományi Kar dékánja a fogászati napok április 11-i megnyitóján.

A háromnapos konferencia az általános fogászattal foglalkozó szakembereken kívül a fogszabályozás, a gyermekfogászat, a szájsebészet és a fogpótlástan területén dolgozóknak is hasznos tudást kínál. A résztvevők a szakma összes területéről hallhatnak átfogó előadásokat, így a 3D-technológiáktól kezdve, a gyökértömések újdonságain át a várandós kismamák és kisdedek szájüregi egészségmegőrzését is megismerhetik. A kiállítók innovatív eszközöket, fogászati anyagokat, eljárásokat mutatnak be.

A 20. Debreceni Fogászati Napok csaknem 300 fogorvos és a Debreceni Egyetem 400 fogorvostan-hallgatójának, köztük 100 külföldi diák részvételével április 13-ig tart a Kölcsey Központban. 


Sajtóiroda-MM